Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλίμα αυταρχισμού στα ΕΛ.ΤΑ

Στη Βουλή έφεραν το θέμα βουλευτές του ΚΚΕ. Απέχουν από την εργασία τους την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο ταχυδρομείο Κηφισιάς

"Τι μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να τερματιστεί το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού, που καλλιεργείται στα ΕΛ. ΤΑ; ".Το ερώτημα απευθύνουν στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος και Δ. Κουμπούρης.Στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή μετά τα σχετικά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του "Ρ", ρωτούν επίσης τον υπουργό,τι μέτρα και πότε πρόκειται να πάρει για να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και στην υπηρεσία EXPRESS στο Ταχυδρομείο της Κηφισιάς και για να βελτιωθούν οι κτιριακές του εγκαταστάσεις.

Με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης των ΕΛ. ΤΑ - σημειώνεται στην ερώτηση - απαγορεύεται στους εργαζόμενους να κάνουν δηλώσεις στον Τύπο, ενώ ο ίδιος ο Γενικός Διευθυντής απαγόρευσε σε δημοσιογράφους του "Ριζοσπάστη" να κάνουν ρεπορτάζ σε χώρους των Ταχυδρομείων, επικαλούμενος την εγκύκλιο, που όμως αποκρύπτει και δεν ανακοινώνει το περιεχόμενό της.

Το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται απ' τη Διοίκηση - υπογραμμίζεται - είναι απολύτως εξηγήσιμο, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού. Στο ταχυδρομείο της Κηφισιάς - σημειώνεται - επικρατούν άθλιες συνθήκες, όπου το ταβάνι στάζει νερό και σκουριά, τα δέματα των επιστολών "προφυλάσσονται" με πρόχειρα πλαστικά, τα καλοριφέρ δε λειτουργούν και οι υπάλληλοι αντί να εξυπηρετούν το κοινό, μαζεύουν συνεχώς τα νερά που πλημμυρίζουν το πάτωμα. Ταυτόχρονα - επισημαίνεται - υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, αφού 31 ταχυδρόμοι "εξυπηρετούν" μια τεράστια περιοχή απ' το Μαρούσι ως το Καπανδρίτι, ενώ στην υπηρεσία EXPRESS, από τους 19 εργαζόμενους έχουν μείνει μόνο 4. Πρόκειται για μια κατάσταση - τονίζεται - που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες, δυσφημεί τον Οργανισμό και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή του.

- Αποχή απ' την εργασία τους και συγκέντρωση μπροστά απ' το Ταχυδρομείο της Κηφισιάς, θα κάνουν αύριο Τετάρτη, στις 7 το πρωί, οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου καταστήματος, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ