Πέμπτη 12 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκίνησε η Επιτροπή Θεσμών

Με εντατικούς ρυθμούς σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση το έργο του "εκσυγχρονισμού" των θεσμών, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα αποτυπώνει τη συντηρητική στροφή στην πολιτική ζωή.

Κάθε Τρίτη το απόγευμα θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Γ. Ποττάκη η Επιτροπή Θεσμών, η σύνθεση της οποίας ορίστηκε πρόσφατα με απόφαση του πρωθυπουργού.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, προχτές το βράδυ, καθορίστηκαν οι προτεραιότητες και έγινε μια πρώτη κατανομή καθηκόντων, ενώ χτες υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προεδρίας, ο οποίος του εξέθεσε τα συμπεράσματα της σύσκεψης. Σύμφωνα με αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκης ανέλαβε να συντάξει και να εισηγηθεί το σχέδιο νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ η σύνταξη του σχεδίου νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων ανατέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη.

Το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος θα απασχολήσει την επιτροπή μετά την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, προφανώς για να μπορεί να αποτελέσει "διαπραγματευτικό χαρτί" στην επικείμενη διαδικασία της προεδρικής εκλογής. Αντικείμενο της επιτροπής θα αποτελέσει, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, η ορθή και αποδοτική λειτουργία των θεσμών σε συνεννόηση με όλα τα υπουργεία. Στην Επιτροπή Θεσμών συμμετέχουν, εκτός από τον υπουργό Προεδρίας, οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και ΜΜΕ, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Λύτρας και ο νομικός και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Α. Βγόντζας και Τ. Γιαννίτσης αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ