Παρασκευή 13 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γερμανική παρουσία στα Βαλκάνια...

...ζητά ο Γερ. Αρσένης κατά τις επαφές του με Γερμανούς αξιωματούχους, στα πλαίσια πρωτοβουλίας υπό αμερικάνικη εποπτεία

Γερμανική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια, ζητά ο υπουργός Αμυνας Γερ. Αρσένης κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία που σήμερα ολοκληρώνεται με επισκέψεις σε αεροπορικές βιομηχανίες στα πλαίσια σχετικής "έρευνας αγοράς". Βέβαια, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια αμερικανικού σχεδίου"συνεταιρισμός για την ειρήνη".

Συγκεκριμένα ζήτησε από τους Γερμανούς να πάρουν μέρος σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που σχεδιάζονται από τις ΗΠΑ με τη συμμετοχή Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Επίσης, επανέφερε το θέμα της στήριξης με ΝΑΤΟικά στρατεύματα μιας ενδεχόμενης αποχώρησης των δυνάμεων του ΟΗΕ από τη Βοσνία και την αμερικανική πρόταση για συμμετοχή και γερμανικών στρατευμάτων σε μια τέτοια επιχείρηση. Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι θα πάρει μέρος σε αυτή την επιχείρηση.

Ο Γερ. Αρσένης συνδέει τις ασκήσεις αυτές με τη δημιουργία ενός, θυγατρικού του ΝΑΤΟ, άξονα στα Βαλκάνια, στα πλαίσια του οποίου η Πολυεθνική Μεραρχία ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, που η έδρα της σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη και τα ΝΑΤΟικά Στρατηγεία της Λάρισας θα παίξουν ρόλο στρατιωτικού σκέλους, αυτού του περιφερειακού δήθεν "αμυντικού" οργανισμού.

Παράλληλα, με το ταξίδι αυτό ο υπουργός Αμυνας προωθεί μεγάλες αγορές από γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες. Ξεχωρίζει η αγορά 4 υποβρυχίων, ύψους 1,6 μάρκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ