Παρασκευή 13 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Β. ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΩΣΤΟ+ΔΚΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Μοιραίο χτύπημα από την ΓΚΑΤΤ

Την ανάγκη λήψης άμεσων, ειδικών μέτρων για την ελληνική κλωστοϋφαντουργία, που απειλείται με μεγαλύτερη όξυνση των προβλημάτων της μετά τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης,με ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια "υπερβαίνουν κατά 50% τον κοινοτικό μέσο όρο απωλειών στον κλάδο και θα μειωθούν ακόμα περισσότερο μετά την αναμενόμενη κάθετη μείωση των εξαγωγών, λόγω της απελευθέρωσης του παγκόσμιου εμπορίου" και τη νέα συρρίκνωση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής.

Ο Β. Εφραιμίδης καλεί το Συμβούλιο να προωθήσει άμεσα μέτρα "για τον εκσυγχρονισμό και την εξειδίκευση, την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, για την εξασφάλιση της απασχόλησης, δεδομένης της σημασίας που έχει ο κλάδος αυτός για την Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει το 1/3 της απασχόλησης στη μεταποίηση και το 1/4 των εξαγωγών" και να αποδεχτεί το αίτημα της Ελλάδας για ενίσχυση ύψους 500 εκατομμυρίων ECU.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ