Κυριακή 15 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες

ΜΟΣΧΑ. -

Νέες ενισχύσεις στέλνει η Μόσχα στο Γκρόζνι από τη γειτονική Βόρεια Οσετία, καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης ανάμεσα στις ρωσικές δυνάμεις και τους Τσετσένους ένοπλους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Ιντερφάξ".

Το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι φάλαγγα 24 θωρακισμένων οχημάτων και 72 φορτηγών, που μεταφέρουν στρατιώτες, κατευθύνεται από την πρωτεύουσα Βλαντικαυκάζ της Βόρειας Οσετίας προς το Γκρόζνι.

Επίσης, αναφέρεται ότι το βαρύ πυροβολικό των Ρώσων βομβάρδισε χτες το πρωί την περιοχή γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο κέντρο του Γκρόζνι και την πλατεία Μινούτκα, στις νότιες συνοικίες, με αποτέλεσμα την κατάληψη ενός στρατηγικής σημασίας κτιρίου.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του κατέλαβαν το κτίριο του Συμβουλίου των Υπουργών, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το προεδρικό μέγαρο.

Οι Τσετσένοι αυτονομιστές υποστήριξαν πως πράγματι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το κτίριο αυτό, αλλά, παράλληλα, έχασαν 8 τανκ ύστερα από σφοδρές μάχες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ