Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με τέλεξ!

Κυριακή (! ), ώρα 21.05 (όπως αναγράφεται στο τέλεξ) και ενώ το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη, "χτύπησε" το εφοπλιστικό κεφάλαιο, διά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα διά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο Γ. Κατσιφάρας με επείγον τέλεξ προς το ΕΚΠ, διατάσσει ουσιαστικά τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να αλλάξει την απόφασή της και να επιτρέψει τη συμμετοχή στο συνέδριο των αντιπροσώπων εφτά ναυτεργατικών σωματείων που... εκλέχθηκαν με καλπονοθευτικά συστήματα!

Γ}νωστοποιεί μάλιστα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας την απόφασή του, να καταθέσει για το σκοπό αυτό τροπολογία, με την οποία δίνει τη δυνατότητα στους εκλεκτούς των εφοπλιστών να μην εφαρμόσουν καν για έξι ακόμα μήνες τον, έτσι και αλλιώς, εκτρωματικό νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Βάσει αυτού του νόμου, με άλλο σύστημα θα εκλέγονται οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων και οι αντιπρόσωποί τους για την Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία (πλειοψηφικό) και με άλλο σύστημα οι αντιπρόσωποι των σωματείων για το ΕΚΠ (αναλογικό)..!

Το ΕΚΠ κατάγγειλε χτες ότι "συμφέροντα και ύποπτες εξαρτήσεις ορθώνουν εμπόδια σε κάθε προσπάθεια εκδημοκρατισμού του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος". Εμείς τι να πούμε; Απλά να επισημάνουμε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας έχει ανοιχτεί πολύ τελευταία σε "γραμμάτια" και σε "δανεικά", που... αλλού μεν μπορεί και να είναι αγύριστα, αλλά... αλλού δεν μπορεί παρά να ξεπληρώνονται και με το παραπάνω;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ