Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αύριο ο διαγωνισμός ξεπουλήματος;

Κατατίθεται, ίσως και σήμερα, στη Βουλή η τροπολογία των υπουργείων Βιομηχανίας - Οικονομικών. Εντονες διαμαρτυρίες από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Αύριο αναμένεται να κηρυχτεί, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για το ξεπούλημα Ναυπηγείου Σκαραμαγκά,ενώ αναμένεται ακόμα και σήμερα η κατάθεση στη Βουλή της (ν)τροπολογίας των υπουργείων Οικονομικών και Βιομηχανίας, η οποία... άρει τα όποια τυπικά εμπόδια υπάρχουν για ένα ξεπούλημα με τους πιο σκανδαλώδεις όρους και "τινάζει στον αέρα" τις 3.100 θέσεις εργασίας.

Με επιστολή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ,καλεί την ηγεσία του υπουργείου Βιομηχανίας να μην πουλήσει σε ιδιώτες το ναυπηγείο, να ακούσει την οργισμένη φωνή των εργαζομένων και λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον να μην υποταχθεί στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αποδεχτεί παλαιότερα την ανάγκη να παραμείνει στο δημόσιο το ναυπηγείο και να ενταχθεί σε εθνικό ενιαίο φορέα ναυπηγικής Βιομηχανίας και τονίζει ότι, εκτός από τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης στους τομείς της εθνικής οικονομίας και της άμυνας, θα υπάρξουν ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κίνδυνο απόλυσης των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου εκφράζει και αυτό, σε ψήφισμα, τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, οι οποίοι αντιδρούν στο ξεπούλημα με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, ζητώντας να παραμείνει στο δημόσιο και να λειτουργήσει στα πλαίσια του ενιαίου φορέα ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Το ΕΚ Ζακύνθου σημειώνει και αυτό, ανάμεσα στα άλλα, ότι η κυβέρνηση ξεπουλά το ναυπηγείο, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, για την παραμονή του εξ ολοκλήρου στο δημόσιο, υλοποιώντας τις πιο αντιδραστικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ