Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποφάσεις για τους εργαζόμενους

Με ψηφίσματα κατά του Μάαστριχτ, της "Λευκής Βίβλου" και του ξεπουλήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έληξαν οι εργασίες του συνεδρίου. Εγκρίθηκε επίσης ψήφισμα υπέρ της κατάργησης του ταμείου των εργατοπατέρων και αποφασίστηκαν συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων

Ψήφισμα καταδίκης της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου", που ταυτόχρονα καλεί στην οικοδόμηση μετώπου ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων αντίστασης στη σημερινή πολιτική και ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση "σε μια πορεία αποδέσμευσης - όπως αναφέρεται - από αυτήν",ενέκριναν κατά πλειοψηφία οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.Το ψήφισμα κατέθεσε η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων, παρά τις έντονες πιέσεις και αντιδράσεις από ηγετικά στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ"!

Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,με το οποίο το Συνέδριο του ΕΚ Πειραιά καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το ναυπηγείο, δηλώνει την αντίθεσή του στις αποφάσεις - όπως αναφέρεται - της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας και απαιτεί: "Να παραμείνει το ναυπηγείο Σκαραμαγκά καθ' ολοκληρίαν στο Δημόσιο, να μη διαλυθεί, αλλά, αντίθετα, να αναπτυχθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να παραμείνει μια σημαντική βιομηχανία με στρατηγική και εθνική σημασία. Επίσης, να εφαρμοστεί κλαδική πολιτική με τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Ναυπηγικής και Αμυντικής Βιομηχανίας".

Το ψήφισμα κατά της οικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης των πολυεθνικών, που έγινε απόφαση του ενός από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας αναφέρει: "Το Συνέδριο του ΕΚΠ διαπιστώνει: Η πολιτική της λιτότητας, του ξεπουλήματος των επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα, της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας και της αντιδραστικής ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, που πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τους εργαζόμενους του Πειραιά και της πατρίδας μας και βρίσκεται ακόμα στην αρχή της, δε θα μπορέσει να αναχαιτιστεί αποτελεσματικά και να ανατραπεί εάν δεν αναπτυχτεί ένα ισχυρό αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο. Γι' αυτό καταδικάζει και απορρίπτει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τα παράγωγα της "Λευκής Βίβλου" και ντιρεκτίβες του ΕΟΚικού Διευθυντηρίου. Δηλώνει ότι θα παλέψει με κάθε μέσο, για να μην περάσει και να ανατραπεί στην πράξη αυτή η πολιτική, οικοδομώντας μέτωπο ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων αντίστασης. Ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, τα πολυεθνικά μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή τους Ενωση που τα εκφράζει και τα υπηρετεί, σε μια πορεία αποδέσμευσης από αυτήν".Να σημειωθεί ότι στελέχη της ΠΑΣΚΕ επιχείρησαν, κατά απαράδεκτο τρόπο, να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου ψηφίσματος, πράγμα που δεν πέτυχαν κάτω από την επιμονή των συνδικαλιστών της ΔΕΣΚ.

Ψήφισμα, κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε και υπέρ της κατάργησης του Ταμείου εργατοπατέρων.Το Συνέδριο αποφάσισε ειδικότερα: "κατά πλειοψηφία η διοίκηση του ΕΚΠ να μη θεωρεί τα δικαιολογητικά προς το Ταμείο συντάξεων εργατικών στελεχών".

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και αντιπροσώπων για το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή και τη Δευτέρα. Υποψηφιότητες θα κατατίθενται μέχρι και αύριο Τετάρτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα στο συντονισμό της πάλης των εργαζομένων (2013-06-22 00:00:00.0)
Βήμα στο συντονισμό της πάλης των εργαζομένων (2013-06-22 00:00:00.0)
Χαρακτηριστικό δείγμα (2005-04-09 00:00:00.0)
Απεργοσπάστες με τα όλα τους (2002-03-01 00:00:00.0)
Αντιδημοκρατική συγκάλυψη (2000-04-22 00:00:00.0)
Ωρα αποφάσεων για το ΕΚ Πειραιά (1995-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ