Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Ταλαμπανί εναντίον Τουρκίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. -

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Τουρκίας εξαπέλυσε χτες ο Κούρδος ηγέτης Τζαλάλ Ταλαμπανί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Οζγκιούρ Ουλκέ". Ο Ταλαμπανί κατηγόρησε την Τουρκία ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των Κούρδων του Ιράκ, προσπαθώντας να διασπάσει το κίνημά τους.

Ο Τζαλάλ Ταλαμπανί, ηγέτης της "Πατριωτικής Ενωσης", μιας εκ των δύο μεγάλων οργανώσεων - κομμάτων των Κούρδων του Βορείου Ιράκ, κατήγγειλε ότι η Τουρκία έχει προσεταιριστεί το "Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν" του Μασούντ Μπαρζανί και επιχειρεί να το συμφιλιώσει με το καθεστώς της Βαγδάτης. Στόχος της πολιτικής αυτής της Αγκυρας, συνέχισε ο Ταλαμπανί, είναι να στηρίξει τον Σαντάμ Χουσεφιν αλλά, κυρίως, να στρέψει το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ενάντια στο ΡΚΚ και να επιφέρει την πολυδιάσπαση του κουρδικού κινήματος και, βέβαια, την αποδυνάμωσή του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, εδώ και έναν περίπου μήνα, έχουν ξεσπάσει εχθροπραξίες ανάμεσα στις δύο μεγάλες κουρδικές οργανώσεις του Βορείου Ιράκ, που διακόπτονται και επαναλαμβάνονται κάθε τόσο. Αλλά επειδή στην περιοχή δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι ή ανεξάρτητες πηγές, είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ