Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάντηση

Κανείς προχθές στην Ελασσόνα δε στήθηκε μπροστά στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόρασή του, προκειμένου να πληροφορηθεί ποιος θα χρισθεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Ούτε καν οι τοπάρχες του ΠΑΣΟΚ δε στήθηκαν... "Η Ελασσόνα, κυριολεκτικά, παρέλυσε", - τηλεφωνούσαν οι ανταποκριτές και οι απεσταλμένοι των ΜΜΕ. Και, φυσικά, δεν είχε παραλύσει. Αντιθέτως: Είχε ξεσηκωθεί ολόκληρη και με νεύρο και δύναμη βροντοφώναζε:

"Δε θα μαλώνουμε εμείς μεταξύ μας στα καφενεία και να αφήνουμε τους μεγάλους εμπόρους, τις κυβερνήσεις και τους Ευρωπαίους ν' αποφασίζουν από κοινού εναντίον των συμφερόντων μας. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι. Θ' αντισταθούμε και, αν χρειαστεί θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα... ".

Την ολόρθη Ελασσόνα δεν την ενδιέφεραν, πια, οι κομματικοί και "ιδεολογικοί" συμβιβασμοί της Αθήνας...

Οχι, φυσικά, επειδή οι κάτοικοι της Ελασσόνας έπαψαν, ξαφνικά, να ενδιαφέρονται για τα κοινά, αλλά διότι έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτά, που απασχολούν τους επαγγελματίες ιντριγκαδόρους της πρωτεύουσας και τις αθέμιτες πολιτικές συναλλαγές τους.

Υστερα, η αδιαφορία ή και η απέχθειά τους για τις αθλιότητες της αθηναϊκής εξουσίας και η ταυτόχρονη γενική κινητοποίησή τους, ήταν η καλύτερη απάντηση στους σκευωρούς του δικομματισμού και των παραφυάδων του.Δηλαδή, με την αδιαφορία τους για τα "προεδρικά" και με τον ξεσηκωμό τους διεμήνησαν στους πρωτεργάτες (και στους συνεργούς) του αντιλαϊκού δικομματισμού, πάνω - κάτω, τα εξής:

"Αν νομίζετε, κύριοι, των κομματικών διαβουλίων και της κομματικής καμαρίλας, ότι με πολιτικές μανούβρες και με αντιλαϊκές συναινέσεις, θα περάσετε την αποικιακή πολιτική των αφεντικών σας εναντίον του αγροτικού κόσμου, είστε, μα την αλήθεια, πτωχοί τω πνεύματι...

" Ούτε οι άφωνες Κοινοβουλευτικές Ομάδες σας, ούτε οι ομοφωνούσες Κεντρικές Επιτροπές σας, ούτε τα ομονοούντα Εκτελεστικά Γραφεία σας, ούτε οι κομματικοί κλακαδόροι που χειροκροτούν τις προειλημμένες αποφάσεις σας, ούτε οι ύποπτες διαπλοκές σας με τα ΜΜΕ, ούτε οι φίλοι και φυσικοί σας σύμμαχοι μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε οι σκωληκοειδείς αποφύσεις της πολιτικής και ούτε οι εντιμότατοι κοινοί υποψήφιοι Πρόεδροι, μπορούν να ανακόψουν το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που φουσκώνει, που άρχισε να ξεχειλίζει και που σύντομα θα σας συμπαρασύρει στη θάλασσα των ανομημάτων σας...

" Είμαστε όλοι εδώ. Με τα παιδιά μας, με τους γέρους μας, με τους συντοπίτες και συμπολίτες μας, - όλοι, αγρότες, αγροτιστές, συνεταιριστές, επαγγελματίες, καταστηματάρχες, βιοτέχνες, έμποροι, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, μαθητές, νήπια, μανάδες με μωρά στην αγκαλιά τους, άρρωστοι σηκωμένοι από τα κρεβάτια τους, ανάπηροι στα αναπηρικά τους καροτσάκια, - όλοι εδώ, οι ξωμάχοι και οι αστοί, - όσοι ζούμε από τον καπνό και όσοι ζουν από εμάς που ζούμε από τον καπνό, με μια ψυχή και με μιαν απόφαση:

" Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να αγωνιστούμε ασυνθηκολόγητα εναντίον όλων εκείνων που μας μεταχειρίζονται σαν είλωτες και σαν υποζύγια, κλέβοντας το ψωμί των παιδιών μας, κλέβοντάς μας κάθε δυνατότητα να βελτιώσουμε τη ζωή μας...

" Είμαστε όλοι εδώ και αξιώνουμε να απορροφηθούν αμέσως τα καπνά σε τιμές κατά 30% μεγαλύτερες από τις περσινές, να καταργηθούν οι ατομικές ποσοστώσεις και να αυξηθούν οι συνολικές, να ισχύσει και πάλι η τιμή παρέμβασης, να καταβληθεί το πριμ ποιότητας, να επιδοτείται ο καπνοπαραγωγός μόλις ζυγίζει τη σοδειά του και να παρθούν μέτρα, ώστε να ανακτηθεί το χαμένο εισόδημά μας, - και όσο θα χάνεται στο μέλλον... ".

Αν οι πολιτικοί "απάχηδες των Αθηνών" δεν πήραν το μήνυμα από την Ελασσόνα, θα το πάρουν δριμύτερο από το Αγρίνιο, από τη Μακεδονία, από την Καλαμάτα, - και από κάθε σημείο της ελληνικής περιφέρειας.

Και όχι μόνο. Την αγωνιστική τους απάντηση στις αντιλαϊκές συναινέσεις ετοιμάζουν και τα αστικά κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ