Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτική τοποθέτηση

Το ΚΚΕ διευκόλυνε τη λύση Στεφανόπουλου, ισχυρίστηκε σε δημόσια ομιλία του το Σάββατο ο Ν. Μπίστης, μέλος της ΚΠΕ του "ΣΥΝ", δίνοντας και τον τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ της προχτεσινής "Αυγής".

Ετσι ακριβώς. Και αυτό, επειδή το ΚΚΕ - πάντα σύμφωνα με το στέλεχος του "ΣΥΝ" - "αρνήθηκε να συμβάλει σε λύση προοδευτικής κατεύθυνσης και αχρήστευσε για μια ακόμη φορά την ψήφο των αριστερών πολιτών" (!).

Πράγματι, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική η τοποθέτηση αυτή. Οχι, τόσο για το στείρο, ανεδαφικό, αστοιχείωτο έως και γελοίο αντι - ΚΚΕ μέτωπο της ηγεσίας του "ΣΥΝ". Αυτό είναι δεδομένο και βασικό στοιχείο της ύπαρξής της. Αλλά, για τους πραγματικούς πολιτικούς προσανατολισμούς της. Η, για να το πούμε διαφορετικά, για το πώς βλέπει και καταλαβαίνει η ηγεσία του "ΣΥΝ" την εκμετάλλευση των όσων αριστερών ψήφων καταφέρνει να παγιδεύσει. Ως βασικό και ανταλλάξιμο, δηλαδή, είδος στο διαρκές της παζάρι με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος πάντων, ο... καημός της ηγεσίας του "ΣΥΝ" να πάρει κάποιο "μεζέ" από τη νομή της κυβερνητικής εξουσίας είναι από καιρό ολοφάνερος και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τη στενοχώρια που της προκάλεσαν οι σχετικές, με την προεδρική εκλογή, πρόσφατες εξελίξεις.

Από το σημείο, όμως, αυτό, μέχρι να κατηγορείται το ΚΚΕ ως υπαίτιο της επιλογής του Κ. Στεφανόπουλου υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ας σοβαρευτούν και λίγο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ