Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΔ
Ανεξερεύνητες σκοπιμότητες
  • Κατηγορείται για υπεξαίρεση ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ Γ. Δημητροκάλλης
  • Αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών
  • Στη Δικαιοσύνη οδηγείται η υπόθεση

Η υπόθεση της "μαύρης τρύπας" των εξήντα εκατομμυρίων δραχμών που παρουσιάστηκε στο ταμείο της Νέας Δημοκρατίας και οι κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν κατά του πρώην γενικού διευθυντή του κόμματος, Γ. Δημητροκάλλη, παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς φαίνεται ότι μέσω αυτής συγκρούονται η σημερινή ηγεσία με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ και το περιβάλλον του. Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε από το "Βήμα", το οποίο αναφέρει ότι ο Μ. Εβερτ είναι αποφασισμένος να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον πρώην στενό συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη.

Από τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση, εκτός από τη διευκρίνιση ότι το θέμα της επιστροφής των κουπονιών, για την οικονομική εξόρμηση του κόμματος, το χειρίζεται ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γ. Βαρθολομαίος. Δηλώσεις όμως έγιναν από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γ. Σουφλιάς υποστήριξε ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, εφόσον υπάρχουν στοιχεία, ενώ ο Σ. Κούβελας τάχθηκε υπέρ του Γ. Δημητροκάλλη τονίζοντας ότι "έδωσε την ψυχή του για τη Νέα Δημοκρατία".

Ο ίδιος ο Γ. Δημητροκάλλης σε δηλώσεις του τόνισε ότι χαίρεται "που θα πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη, που ούτως ή άλλως θα πήγαινε, για να αποδειχτεί η αλήθεια", ενώ έκανε λόγο για μεθοδεύσεις "που δεν αρμόζουν σε ένα μεγάλο κόμμα" και απέδωσε την ανακίνηση της υπόθεσης στην ανασφάλεια της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ.

Πρέπει να σημειωθεί ακόμη, ότι ο Γ. Δημητροκάλλης έχει διαγραφεί πρόσφατα από τη Νέα Δημοκρατία για την κριτική που άσκησε στον Μ. Εβερτ, από τις στήλες του περιοδικού του.

Χτες το βράδυ η κίνηση "Πολιτίζω", της οποίας ιδρυτής είναι ο πρώην γεν. διευθυντής της ΝΔ, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ