Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι διώξεις συνεχίζονται

Δολοφονήθηκε χτες ανώτατο στέλεχος του "Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος"

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Οι επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων των Γραμμάτων και των αγωνιστών συνεχίζονται στην Τουρκία. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ένα ανώτατο στέλεχος του φιλο - κουρδικού κόμματος δολοφονήθηκε από τους "συνήθεις αγνώστους", ενώ μια εκδότρια καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για τα βιβλία που εξέδωσε.

Ο Βασίφ Τσετίν, ανώτατο στέλεχος του "Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος", δολοφονήθηκε χτες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της πόλης Μπατμάν. Είναι ο δεύτερος ανώτατος αξιωματούχος του συγκεκριμένου κόμματος, που δολοφονείται στην πόλη αυτή τις τελευταίες μέρες. Στις 19 του Γενάρη, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ζέκι Ατλίγκ πυροβολήθηκε, πάλι από "αγνώστους", και πέθανε λίγο μετά. Το κουρδικό κίνημα έχει κατηγορήσει για τους φόνους αυτούς τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Στην Κωνσταντινούπολη, το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας καταδίκασε την εκδότρια Αϊσε Ζαρακογλού σε φυλάκιση δυόμισι χρόνων και υψηλό χρηματικό πρόστιμο, επειδή εξέδωσε δύο βιβλία τα οποία θεωρήθηκαν ότι υποθάλπουν την "αυτονομιστική προπαγάνδα".

Το ένα από τα δύο βιβλία είναι το "Αρμενικό Ταμπού" του Βέλγου ιστορικού Ιβ Τερνόν, που υποστηρίζει τη θέση περί γενοκτονίας του αρμενικού λαού από τον Τουρκία το 1915. Το δεύτερο βιβλίο περιλαμβάνει επιλογή άρθρων του Γιασάρ Καγιά, διευθυντή της φιλο - κουρδικής εφημερίδας "Εζγκίρ Γκιουντέμ". Τα δύο βιβλία κατασχέθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ