Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
"Τρίγωνο" αλληλοκατηγοριών

Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου η ΟΑΠ καταφέρεται κατά της ισραηλινής κυβέρνησης και η "Τζιχάντ" απειλεί την ΟΑΠ, με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας της περασμένης Κυριακής στη Νετάνια.

"Εκατό τοις εκατό" η ευθύνη για τον άδικο χαμό 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων ανήκει στο Ισραήλ, αποφάνθηκε ο Φαρούκ Καντούμι, εκπρόσωπος του πολιτικού τμήματος της ΟΑΠ, μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος αξιωματούχος εμφανίστηκε αρκετά καυστικός απέναντι στην ισραηλινή κυβερνητική πολιτική, θέτοντας το ερώτημα, αν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την ισραηλινή κατοχή.

Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης της οργάνωσης "Τζιχάντ", Φαθί Αλ Σουκάκι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της φιλοϊρανικής μουσουλμανικής οργάνωσης "Χεζμπολά", στο Νότιο Λίβανο, προειδοποίησε τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, να αποφύγει την άμεση αντιπαράθεση με τους φανατικούς ισλαμιστές, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν το τελευταίο πολιτικό λάθος της καριέρας του. Ο ηγέτης της "Τζιχάντ" ξεκαθάρισε ότι οι ισλαμιστές δεν πρόκειται να επιτεθούν στην ΟΑΠ και ότι η μόνη πιθανή σύγκρουση θα είναι ανάμεσα σε οργισμένα πλήθη λαού και μια συνδεδεμένη εξ ολοκλήρου με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες παλαιστινιακή αρχή.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες των Εβραίων εποίκων να "κατοχυρώσουν" εδάφη συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με αποτέλεσμα να γίνεται αναγκαία η επέμβαση του ισραηλινού στρατού για την απομάκρυνσή τους από τα επίμαχα σημεία. Ο ισραηλινός στρατός, όμως, ασχολείται και με το Νότιο Λίβανο, όπου πραγματοποίησε επιδρομή από αέρος, χτες το μεσημέρι, στα χωριά Κάφρα και Γιάτερ, βόρεια της κατεχόμενης από το Ισραήλ ζώνης. Σε συγκρούσεις, που ακολούθησαν ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τους αντάρτες της "Χεζμπολά", σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός στρατιώτης, όπως ανακοίνωσε η χριστιανική πολιτοφυλακή του Νοτίου Λιβάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ