Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Πανικός στην Ολλανδία!

Η υπερχείλιση των ποταμών στο νότο της χώρας έχει ήδη αναγκάσει πάνω από 100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-

Δεκάδες χιλιάδες άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους χτες στην ανατολική Ολλανδία για να σωθούν από τις πλημμύρες, ενώ εκφράζονται φόβοι για το τι μπορεί να επακολουθήσει, αν υποχωρήσουν τα φράγματα.

Η υπερχείλιση των ποταμών στο νότο της χώρας έχει ήδη αναγκάσει περίπου 100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Χτες εκκενώθηκαν οι περιοχές Μπόμελερουάρντ, Ουάμελ, Ντρούτεν και Οϊτζοπόλντερ. Η κατάσταση δεν είναι ακόμη εκτός ελέγχου, γιατί τα νερά συγκρατούνται κάπως από τα μεγάλα φράγματα. Πάντως, εμπειρογνώμονες έχουν εκφράσει φόβους ότι τα φράγματα μπορεί και να υποχωρήσουν, γιατί η πίεση, που αυτά ασκούν, αυξάνεται από τους ισχυρούς ανέμους.

Μεγάλες πλημμύρες έχουν πλήξει ακόμη και τις γειτονικές Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία, όπου ορισμένα χωριά και πόλεις έχουν εκκενωθεί. Τις τελευταίες ώρες, πάντως, στα κράτη αυτά, τα νερά άρχισαν να υποχωρούν κάπως.

Τουλάχιστον 25 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες στη Βόρεια Ευρώπη, εξαιτίας της υπερχείλισης των ποταμών. Στη Γαλλία έχουν πεθάνει 15 άτομα και 5 αγνοούνται, τουλάχιστον 4 είναι οι νεκροί στη Γερμανία, στο Βέλγιο 5 και ένας αγνοείται, ενώ ένας είναι ο νεκρός στην Αυστρία και ένας στο Λουξεμβούργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ