Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

Μέσα σε δέκα λεπτά οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Τράπεζας Πίστεως ...συζήτησαν και πήραν αποφάσεις για επτά θέματα!

Οι σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Πίστεως κατόρθωσαν σε πρόσφατη συνεδρίαση να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για επτά θέματα μέσα σε δέκα λεπτά!

Η ΕΝΙΑΙΑ συνδικαλιστική κίνηση καταγγέλλει σαν αυταρχική τη συμπεριφορά των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ,τονίζοντας ότι: "Οι υποτακτικοί της εργοδοσίας συνεδρίασαν για δέκα... ολόκληρα λεπτά, από 16.00 - 16.10 και πήραν αποφάσεις για το μέλλον μας σε επτά σημαντικά θέματα".

Οι σύμβουλοι της ΕΝΙΑΙΑΣ σ. κ. έφτασαν στα γραφεία του συλλόγου με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, για να αντικρίσουν τον πρόεδρο του ΔΣ Θ. Παπαγιάννη,ο οποίος "εξαντλημένος" από τη συνεδρίαση έκφρασε τη λύπη του για την καθυστέρησή τους! Τα θέματα που "συζητήθηκαν" σ' αυτά τα δέκα λεπτά αφορούσαν την επιλογή των εκπροσώπων του συλλόγου στα συμβούλια της τράπεζας (Υπηρεσιακής κατάστασης, Παραπόνων, Πειθαρχικά, Επιτροπές Δανείων), στο ΔΣ του Ταμείου Υγείας και στο ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, τον ορισμό υποψηφίων για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης των μελών του ΓΣ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, οικονομικά, οργανωτικά και διάφορα άλλα ζητήματα.Η ΕΝΙΑΙΑ σ. κ. καλεί τις ηγεσίες των παρατάξεων να δημοσιεύσουν τα πρακτικά της δεκάλεπτης συνεδρίασης και καταγγέλλει τους συμβούλους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ότι δε σέβονται ούτε το καταστατικό του Συλλόγου, ούτε την εργατική νομοθεσία, ούτε τη συνδικαλιστική δεοντολογία. Σημειώνει επίσης ότι αυτές οι παρατάξεις αδιαφορούν για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων στην τράπεζα, όπως είναι η παραβίαση της ειδικής συλλογικής σύμβασης για το ασφαλιστικό, η άρνηση χορήγησης της επιπλέον άδειας επτά ημερών σε όσους χορηγείται ανθυγιεινό επίδομα, η επιλεκτική προτεραιότητα για δάνεια προς τους εργαζόμενους, η μη εφαρμογή του ΠΔ 156, οι προκλητικές προαγωγές, η επιλεκτική συμμετοχή σε σεμινάρια, οι μεταθέσεις σκοπιμότητας και η άρνηση πληρωμής των υπερωριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ