Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονίζονται τα σωματεία μετάλλου

Τα σοβαρά πλήγματα που δέχεται ο κλάδος του μετάλλου,με τη συνεχή αποβιομηχάνιση της χώρας, η διεκδίκηση ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι τρόποι συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και κυρίως η άμεση δράση για τη σωτηρία του Ταμείου Μετάλλου, ήταν τα κύρια θέματα προχτεσινής σύσκεψης πρωτοβάθμιων σωματείων μετάλλου Αθήνας.

Στη σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΑ, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΜ. ΚΑΖΗΣ, συμμετείχαν επίσης τα σωματεία, ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και η Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων στα Μηχανήματα και Τεχνικά Εργα.

Ο Δ. Τσιουμπρής,πρόεδρος του σωματείου ΕΜ. ΚΑΖΗΣ, επισήμανε στην εισήγησή του την ανησυχία των μεταλλεργατών για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και κατάγγειλε τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΠΟΕΜ, που δεν είναι διατεθειμένη να οργανώσει την πάλη των μεταλλεργατών. Το λόγο έχουν τώρα τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τόνισε.

Η απόφαση της κυβέρνησης, να εντάξει το Ταμείο Μετάλλου στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ και οι συνέπειες που θα έχει αυτή η επιλογή στις συντάξεις των μεταλλεργατών, συγκέντρωσε την ανησυχία όλων των συνδικαλιστών, ενώ επισημάνθηκε απ' τον Γ. Σταυρόπουλο,μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΠΟΕΜ, η ανάγκη της άμεσης δράσης. Περίπου 39.000 επιχειρήσεις μετάλλου, τονίστηκε, μένουν ανεξέλεγκτες και εισφοροδιαφεύγουν (γύρω στα 10 δισ. δρχ. ετησίως), ενώ πάνω από 30 δισ. είναι οι βεβαιωμένες εισφορές που δεν αποδίδουν οι εργοδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ