Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Φήμες συμφωνίας

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕ+ΔΚΙΡΟ.-

Τελικά, φαίνεται πως οι διπλωματικοί εκπρόσωποι του Εκουαδόρ και του Περού ήταν αυτοί που έπρεπε να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα"! Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν χτες ότι κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών για τις επόμενες εννιά μέρες στην αμφιλεγόμενη περιοχή της μεθορίου των χωρών τους.

"Φθάσαμε σε μία συμφωνία που είναι αποδεκτή από όλους", ανακοίνωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Σεμπαστιάο ντο Ρέγκο Μπάρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται τα τελευταία τρία 24ωρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο παρουσία των εγγυητριών χωρών (Αργεντινή, Χιλή, Βραζιλία, ΗΠΑ) του Πρωτοκόλλου του 1942, με το οποίο δόθηκε τέλος στον πόλεμο του 1941 μεταξύ Εκουαδόρ - Περού.

Σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας, που στάλθηκε προς έγκριση στη Λίμα και το Κίτο, δεν ανακοινώθηκε τίποτα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως, την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ Σίξτο Ντουράν Μπάλεν είχε ανακοινώσει μονομερή εκεχειρία για ένα 48ωρο και, μετά, ο Περουβιανός Πρόεδρος Αλμπέρτο Φουτζιμόρι είχε προτείνει τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην αμφισβητούμενη περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ