Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Απειλή εμπορικού πολέμου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσουν σήμερα εμπορικές κυρώσεις ενάντια στην Κίνα, αν, στο μεταξύ, δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε χτες ο Αμερικανός εκπρόσωπος για το διεθνές εμπόριο Μίκι Κάντορ.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον χτες το μεσημέρι, ο Κάντορ υποστήριξε ότι, αν "ως αύριο το πρωί δεν υπάρξει συμφωνία, οι ΗΠΑ δε θα διστάσουν να προχωρήσουν αυτοστιγμεί στην επιβολή κυρώσεων". Δεν ανακοίνωσε, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για τον τύπο των κυρώσεων. Η μόνη σαφής απειλή που έχουν μέχρι σήμερα διατυπώσει, πάντως, οι Αμερικανοί, είναι ο διπλασιασμός των δασμών σε εισαγόμενα από την Κίνα προϊόντα συνολικού ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Οι ΗΠΑ ζητούν από το Πεκίνο να λάβει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, των ευρεσιτεχνιών και των εμπορικών σημάτων από την εμπορική πειρατεία.

Η ενδεχομένη επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την Ουάσιγκτον σε βάρος της Κίνας θεωρείται πιθανό να επισύρει την επιβολή κυρώσεων από τους Κινέζους στα αμερικανικά προϊόντα και να οδηγήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ