Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Για να μην είναι το "χειρότερο"...

Αυξήθηκε "αιφνιδιαστικά" τον περασμένο μήνα το ποσοστό των ανέργων, φθάνοντας το 5,7%

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αύξησε χτες - παρά τις έντονες αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών - το κατώτερο ωρομίσθιο κατά 90 σεντς, ενώ το ίδιο 24ωρο ανακοινώθηκε ότι αυξήθηκε "αιφνιδιαστικά" τον περασμένο μήνα το ποσοστό των ανέργων, φθάνοντας το 5,7%.

"Ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθεί η μεσαία τάξη είναι να βελτιωθούν οι αποδοχές των Αμερικανών", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Κλίντον σε τελετή που δόθηκε στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι, "εάν δε γινόταν η (παραπάνω) αύξηση, τότε το κατώτερο ωρομίσθιο Αμερικανού εργάτη θα ήταν το χειρότερο των τελευταίων 40 χρόνων". Μετά από αυτή την εξέλιξη, το κατώτερο ωρομίσθιο φθάνει τα 5,15 δολάρια...

Στο μεταξύ, χτες, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των ανέργων κατά τον Γενάρη παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τριών μηνών φθάνοντας το 5,7%, καθώς το διάστημα αυτό δημιουργήθηκαν μόνον 134.000 θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβρη, το ποσοστό των ανέργων ήταν 5,4% και οι θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί ήταν περίπου 256.000. Οι συγκεκριμένες χτεσινές εξελίξεις είχαν ως πρώτο αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο Λονδίνο η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου στις αγορές ξένου συναλλάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ