Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Τα ECU ... αθωώνουν!

Ατιμώρητες οι εταιρίες - καταχραστές, προκειμένου να ...απορροφηθούν τα κονδύλια του Β' Πακέτου Ντελόρ

"Να τιμωρήσουμε ή να χάσουμε το Β Πακέτο Ντελόρ;".Αυτό το... δίλημμα, που διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Σκουλαρίκης,αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που χτες επανέφερε μεν τις καταγγελίες της για τη διαχείριση των κονδυλίων του Α Πακέτου Ντελόρ, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αρνήθηκε να προσκομίσει στοιχεία, δείχνοντας σαφή προτίμηση... στο "πακέτο"!

Ετσι, παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε ως στοιχείο η έκθεση των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα της διαχείρισης επί ΝΔ, το υπουργείο συνεχίζει να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα - που αποδεδειγμένα διαθέτει - των ιδιωτικών εταιρίων που επωφελήθηκαν από τα κονδύλια του Α Πακέτου Ντελόρ! Προφασίζεται δε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην παροχή των κονδυλίων του Β Πακέτου Ντελόρ. Πάντως, αόριστα, υπόσχεται να δοθούν τα ονόματα στις αρχές του Ιούνη...

Είναι φανερό ότι η... αγωνία της σημερινής ηγεσίας μήπως και δεν απορροφηθούν τα κονδύλια 300 δισ., των οποίων οι πρώτες δόσεις αναμένονται να καταφθάσουν σε μερικούς μήνες, αθωώνει ουσιαστικά τις εταιρίες - καταχραστές των προηγούμενων κονδυλίων. Επίσης, η ατιμωρησία ενισχύει τις όποιες τέτοιες βλέψεις των επόμενων, που θα θελήσουν να ακολουθήσουν τις ίδιες πρακτικές και κανείς δεν αμφιβάλλει πως υπάρχουν τέτοιες.

Χάος!

Στην έκθεση των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Α Πακέτο Ντελόρ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, γίνονται πάμπολλες καταγγελίες, όπως το ότι στην Περιφέρεια Αττικής δεν ελέγχθηκαν οι αποπληρωμές των δικαιούχων των προγραμμάτων, ότι δεν υπήρξε έλεγχος με αντιπαραβολή των κονδυλίων που διατέθηκαν και των εξόδων που έγιναν από τις εταιρίες που τα ανέλαβαν, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξαν καν τα χαρτιά απόδειξης πληρωμών, δεν ελέγχθηκε η κρατική συμμετοχή στα προγράμματα και πολλά άλλα. Μάλιστα, οι ελεγκτές επισημαίνουν πως παρότι υπήρξε χρηματοδότηση στο υπουργείο Εργασίας, για να ελέγχει και να καταγράφει τα προγράμματα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι υπηρεσίες συνέχισαν να δουλεύουν με... χειρόγραφα. Η ελεγκτής, O. Qintin, διατυπώνει δε τις έντονες επιφυλάξεις της, σχετικά το τι θα γίνει με το Β Πακέτο Ντελόρ.

μβ+ Πλήρης συμφωνία υπάρχει ανάμεσα στα υπουργεία Εργασίας, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης σχετικά με την "αρχή της νομιμοποίησης" στο θέμα των αλλοδαπών εργατών της χώρας. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε χτες ο υπουργός Εργασίας Γ. Σκουλαρίκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο ή θα τροποποιηθεί ο νόμος που ήδη υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ