Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ "ΜΕΤΡΟ"
Ξεκινά ο αγώνας για τη Σύμβαση

Στάσεις εργασίας την Τρίτη και συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής. Αρνείται την υπογραφή ΣΣΕ η εργοδοσία, επικαλούμενη τη συμφνωνία ΣΕΒ - ΓΣΕΕ

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ Αθήνας,στην άρνηση της εργοδοσίας να συζητήσει - έστω - τα αιτήματά τους, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 1995, και στην πρόθεσή της να δώσει αυξήσεις που θα κυμαίνονται περίπου στα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ! Την Τρίτη 14 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στην πλ. Αττικής.

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευσή τους να διεκδικήσουν αυξήσεις 20% για αποδοχές μέχρι 300 χιλ. δραχμές και 15% για τις μεγαλύτερες, 20% επίδομα επικίνδυνης εργασίας για αυτούς που εργάζονται στα υπόγεια, 7ωρο για όλους τους εργατοτεχνίτες, επέκταση του Ν. 2112, ώστε σε περίπτωση απόλυσης οι εργατοτεχνίτες να παίρνουν ανάλογες αποζημιώσεις με τους υπαλλήλους.

Η "αντιπρόταση" της εργοδοσίας σε συνάντηση με το σωματείο την περασμένη Τρίτη, ήταν η χορήγηση αύξησης 5% (!) από 1.1.95, ενώ άφησε "ανοιχτό" το ποσοστό αύξησης για το δεύτερο εξάμηνο (από 1.7.95), φροντίζοντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να "ξεφύγει" από το γενικότερο κλίμα που υπάρχει, μετά τη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για την Εθνική Σύμβαση. Σε προηγούμενη συνάντηση η εργοδοσία είχε προτείνει αυξήσεις 4+σν4% και είχε αρνηθεί την ικανοποίηση των άλλων αιτημάτων. Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση και την εργοδοσία "να ακολουθήσει το δρόμο του υπεύθυνου διαλόγου με αντίκρισμα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας χωρίς μανούβρες και κωλυσιεργία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ