Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μαύρη εργασία" στο λιμάνι του Πειραιά

Αποκαλυπτικές καταγγελίες της ΠΕΜΕΝ

Σε δώδεκα πλοία της ακτοπλοφιας, που είναι δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά, απασχολούνται ανασφάλιστοι ναυτεργάτες για την ετήσια συντήρηση των πλοίων! Τη "μαύρη εργασία" εντόπισε μετά από σχετικούς ελέγχους η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και όπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, ο αριθμός αυτός αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος του συνόλου των πλοίων που απασχολούν ανασφάλιστους.

Τα πλοία που έχουν καταγραφτεί μέχρι σήμερα είναι: "ΜΑΡΙΝΑ", "ΜΙΛΑΙΝΑ", "ΔΗΜΗΤΡΑ", "ΝΑ+ΔΚΙΑΣ ΕΞΠΡΕΣ", "ΜΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ", "ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΞΠΡΕΣ", "ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΞΠΡΕΣ", "ΑΡΚΑΔΙΑ", "ΣΑΜΑΙΝΑ", "ΑΝΕΜΟΣ", "ΜΑΚΕΔΩΝ" και "ΑΠΟΛΛΩΝ".

Η Ενωση επισημαίνει ότι κάθε χρόνο καταγγέλλει την πάγια αυτή "αντισυνταγματική αξιοποίηση" ανασφάλιστων εργαζομένων στην πλειοψηφία των ακτοπλοϊκών πλοίων, στους αρμοδίους, χωρίς όμως μέχρι τώρα κανένα αποτέλεσμα. Επίσης, σύμφωνα με την Ενωση είναι εντυπωσιακό ότι ενώ καθημερινά μεγάλος αριθμός εργαζομένων καταγγέλλει τη "μαύρη εργασία", η οποία πιστοποιείται από τους ελέγχους των συνδικαλιστών, οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους χωρίς όμως να έχουν αποτέλεσμα. Η εκμετάλλευση ανασφάλιστων εργαζομένων από τους εφοπλιστές, αναφέρει η ΠΕΜΕΝ, συμβάλλει και στη δραματική εικόνα που εμφανίζουν σήμερα τα ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας και ειδικά το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο,το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά σε δεινή θέση. Η Ενωση καλεί τους αρμοδίους να παρέμβουν αποφασιστικά για την αποκατάσταση της νομιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ