Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΜΠΑ
Τους υποχρέωσαν να πληρώσουν

Μετά από τις έντονες αγωνιστικές πιέσεις των εργαζομένων, η εταιρία αναγκάστηκε να καταβάλει τις αποζημείωσεις που τους χρωστούσε

Θετική κατάληξη είχε τελικά ο αγώνας των απολυμένων εργατριών απ' την επιχείρηση ιματισμού ALBA,στο Μπραχάμι. Η σκόπιμη εκ μέρους των ιδιοκτητών έναρξη χρονοβόρας πτωχευτικής διαδικασίας, ξεπεράστηκε στην πράξη απ' την αγωνιστική πίεση των εργαζομένων, αφού οι εργοδότες δέχτηκαν τελικά να καταβάλουν άμεσα τις αποζημιώσεις.

Οπως επισήμανε στο "Ρ" η Χ. Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης, "είναι θετικό το γεγονός ότι οι εργαζόμενες πέτυχαν με τον αγώνα τους ν' αναγκάσουν τους εργοδότες να συμβιβαστούν και να αποφύγουν έτσι την πολύ χρονοβόρα διαδικασία της πτώχευσης, που θα είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουν τις αποζημιώσεις μετά από δυο και πάνω χρόνια. Συγκεκριμένα, προχτές, οι εργοδότες κατέβαλαν το 50% των αποζημιώσεων, υπέγραψαν συναλλαγματική για τις 10 Απρίλη για το υπόλοιπο 50% και δεσμεύτηκαν στις επόμενες μέρες να καταβάλουν και τα οφειλόμενα αναδρομικά. Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν παραιτούμαστε απ' τις υπόλοιπες οφειλές (άδειες και υπερημερίες), τις οποίες θα διεκδικήσουμε και δικαστικά".

  • Νέο κρούσμα... "εξαφάνισης" εργοδότη στην επιχείρηση ιματισμού "Β. Νασιόπουλος ΕΠΕ", στον Ταύρο. Ο... ομώνυμος εργοδότης, στις 19 Γενάρη έκλεισε την επιχείρηση λόγω "αναδουλιάς" και με την υπόσχεση ότι θα ξαναλειτουργήσει μετά από λίγες μέρες. Οταν οι εργαζόμενες αναγκάστηκαν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους, ο εργοδότης τις κάλεσε πάλι για εργασία. Ομως, χτες ξανάκλεισε το εργοστάσιο και "εξαφανίστηκε".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ