Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Είμαστε χώρα Δικαίου; Αποδείξτε το!"

Εφτά μήνες μετά την απόλυσή του ο Κ. Νικολάου ψάχνει να βρει το δίκιο του και τα χρήματα που του χρωστάνε...

Απολύθηκε τον Ιούνη του 1994 και ακόμα, εφτά μήνες μετά, ψάχνει να βρει το δίκιο του.Για να ακριβολογούμε, ακόμα ψάχνει την αποζημίωση, που ποτέ δεν του κατέβαλε ο εργοδότης, καθώς και αποδοχές που προέρχονται από απλήρωτες υπερωρίες, άδεια και επίδομα άδειας, δώρο Πάσχα κλπ. Πρόκειται για τον εργαζόμενο Κώστα Νικολάου που απολύθηκε στις 20 Ιούνη 1994 από την"Τεχνική Κατασκευαστική Εμπορική - Ρουμελιώτης ΑΒΕΕ και που από τότε διανύει με θαυμαστό πείσμα και υπομονή έναν Μαραθώνιο, αντιμέτωπος όχι μόνο με την αναξιοπιστία ενός εργοδότη, αλλά και με τη λειτουργία ενός ολόκληρου συστήματος που στραγγαλίζει μέσα σε δαιδαλώδεις και χρονοβόρες διαδικασίες την ίδια την προσπάθεια για δικαίωση.

Από τη μέρα που ο Κώστας Νικολάου - παιδί πολιτικών προσφύγων που εγκαταστάθηκε πριν λίγα χρόνια στην Ελλάδα - απολύθηκε, τρέχει σε Επιθεωρήσεις Εργασίας, στην Αστυνομία, στα δικαστήρια, "κυνηγώντας" έναν εργοδότη - φάντασμα που δεν εμφανίζεται ούτε στα δικαστήρια. Εναν εργοδότη, που τη μια τον καλεί εγγράφως να παρουσιαστεί στην επιχείρηση να πληρωθεί και ο ίδιος δεν εμφανίζεται και την άλλη τον στέλνει να εισπράξει τα χρήματά του από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χωρίς ποτέ να τα έχει καταβάλει, όπως εγγράφως διαβεβαιώνει το ίδιο το Ταμείο..! Ολο αυτό το διάστημα είναι άνεργος και προσπαθεί να επιβιώσει με το επίδομα ανεργίας. Και το μόνο που μέχρι στιγμής κατάφερε είναι η έκδοση μιας θετικής δικαστικής απόφασης από το Πρωτοδικείο Πειραιά στις 3 Νοέμβρη 1994 και η είσπραξη, μετά από αυτή, ενός μόνο μέρους των όσων του οφείλει ο εργοδότης (από δεδουλευμένα) και αυτά με... δόσεις! Στις 14 Φλεβάρη γίνεται νέο δικαστήριο, ενώ ακόμα έχει να παίρνει την αποζημίωση, την άδεια και το επίδομα άδειας, ένα μέρος του δώρου του Πάσχα...

"Δε φτάνει που ταλαιπωρούμαι τόσους μήνες και που ακόμα δεν ξέρω πότε θα ξεμπερδέψω... έφτασε ο κ. Ρουμελιώτης να με αποκαλέσει ψεύτη, όταν πήγα στο εργοστάσιο με εκπρόσωπο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά! Ποιος; Αυτός που μου έχει κάνει τόσα και τόσα! Ακόμα και τώρα, για να πληρώσει μικρότερη αποζημίωση, πάει να με βγάλει ότι δούλευα σαν ανειδίκευτος και όχι σαν βαφέας! Τι να πω; Μια ερώτηση μόνο προς κάθε αρμόδιο: Είναι κύριοι η Ελλάδα χώρα Δικαίου; Αποδείξτε το!".

Μ. Ε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ