Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σταματήστε ΤΩΡΑ!

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο σήμερα στις 6μ.μ. στην πλατεία Κοραή, για τη σωτηρία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την παραμονή τους στο δημόσιο

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η διαδικασία πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να παραμείνει στο δημόσιο το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Αν. Μεσογείου.Σ' αυτή την απαίτηση ενώνουν σήμερα τη φωνή τους οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι δήμοι και γενικότερα οι μαζικοί φορείς που οργανώνουνΠαμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή,καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας το ξεπούλημα που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

"Η θέση μας είναι μια πράξη ευθύνης, πράξη πατριωτική, που στηρίζεται στο ρόλο του συγκεκριμένου ναυπηγείου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στο ρόλο του για τους κρίσιμους τομείς της εθνικής άμυνας και της εθνικής οικονομίας, στο ρόλο του για την ανάπτυξη της εμπορικής ναυτιλίας", επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου, ΕΚ Πειραιά, Σωματείο Εργαζόμενων στο ναυπηγείο και οι Δήμοι της Α και Β Πειραιά, καθώς και ο Δήμος Χαϊδαρίου). Τονίζουν, επίσης, ότι για τη στήριξη και τη διεκδίκηση της θέσης τους θα συνεχίσουν και θα αναπτύξουν τον αγώνα, χωρίς να δεχτούν τετελεσμένα γεγονότα και καταλήγουν: "Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και το λαό του Πειραιά να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, προκειμένου να αποτρέψουμε τη διάλυση της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας της χώρας".

Στο συλλαλητήριο καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,λέγοντας ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,εξάλλου, καλεί τους ναυτικούς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, θεωρώντας - όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της - ότι το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά στηρίζει και την εμπορική ναυτιλία. Την έντονη αντίθεσή της στις κυβερνητικές αποφάσεις και τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων, του συνδικαλιστικού κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζει επίσης η ΑΔΕΔΥ.Η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει ότι το ξεπούλημα του Σκαραμαγκά και η διάλυση των ναυπηγείων μπορεί να αποφευχθεί μόνο αν υπάρξει ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης ενάντια στα σχέδια της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων και καλεί τους οικοδόμους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Και πρόταση Αρσένη..;

Στο μεταξύ στο κυβερνητικό στρατόπεδο - εξ αιτίας του πολέμου συμφερόντων που συνοδεύει τις διαδικασίες ξεπουλήματος, αλλά και κάτω από το βάρος των αντιδράσεων που απλώνονται και σε φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, βουλευτές, δημάρχους κλπ. - φαίνεται να εκδηλώνονται και ορισμένες διαφοροποιημένες απόψεις, όπως αυτές του υπουργού Εθνικής Αμυνας, οι οποίες όμως αποφεύγουν να τοποθετηθούν, ευθέως τουλάχιστον, στο κρίσιμο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης.Ετσι, ο κ. Αρσένης εμφανίζεται να υποστηρίζει στη διυπουργική επιτροπή να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση, γιατί "το θέμα δεν είναι ώριμο", να τεθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να διοχετευτεί το "πλεονάζον" προσωπικό σε άλλες δραστηριότητες μέσω των γνωστών προγραμμάτων "επαγγελματικού προσανατολισμού"...

Το σωματείο "ΤΡΙΑΙΝΑ" έσπευσε να συνηγορήσει, με ανακοίνωσή του, υπέρ του κ. Αρσένη, "διαπιστώνοντας αρκετά θετικά σημεία" στις προτάσεις του. Σε ό,τι αφορά το πλεονάζον προσωπικό, εκτιμά ότι οι θέσεις του υπουργού εντάσσονται στην παραπληροφόρηση του υπουργείου Βιομηχανίας, το οποίο μάλιστα κάνει λόγο για 1.000 απολύσεις. Και καταλήγει, εντοπίζοντας κατά κύριο λόγο στο υπουργείο Βιομηχανίας τις ευθύνες για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του μεγαλύτερου ναυπηγείου: "Είναι τώρα η ώρα η κυβέρνηση να αναλογιστεί στο σύνολό της τις ευθύνες που έχει, όσο αφήνει το υπουργείο Βιομηχανίας να προχωρεί στον κατήφορό του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ