Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο ... 1960 η Επιθεώρηση Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.- Οι μεγάλες ελλείψεις της Επιθεώρησης Εργασίας Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλιάς από την υπολειτουργία της υπηρεσίας, ήταν το θέμα της συνάντησης εκπροσώπων της υπηρεσίας και συνδικαλιστών.

Σύμφωνα με όσα παρέθεσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Η. Κοντόπουλος,η Επιθεώρηση Εργασίας Θεσσαλονίκης λίγο απέχει απ' το να χαρακτηριστεί ως θεσμός προστασίας των εργοδοτών. Αναφέρθηκε στην ελλιπή κάλυψη και παρουσία των Επιθεωρητών στα διάφορα προβλήματα που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και ζήτησε πιο στενή συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας, των σωματείων και του ΕΚΘ.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Σιάκκας απέδωσε την αρνητική εικόνα και τα εύλογα παράπονα των εργαζομένων στην αντεργατική νομοθεσία και στις τρομερές ελλείψεις της Επιθεώρησης Εργασίας. Οπως είπε, ενώ χρειάζονται περίπου 100 υπάλληλοι, προβλέπονται μόνο 55 και αυτή τη στιγμή εργάζονται 33 άτομα σε 5 τμήματα!Γενικά η υποδομή της υπηρεσίας παραμένει η ίδια από το 1960.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ