Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εβερτ, "αντ' αυτού"

Πολλαπλά ερωτήματα και απορίες προκαλεί η χτεσινή "ετεροχρονισμένη" κίνηση του προέδρου της ΝΔ, να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνήσει δικαστικώς τις καταγγελίες του τέως υπουργού Δικαιοσύνης για"κυκλώματα παρανομίας, αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης κρατουμένων".

Μάλιστα ο Μ. Εβερτ υποδεικνύει, έμμεσα πλην σαφώς, στον εισαγγελέα να καλέσει τον Γ. Κουβελάκη για επίσημη κατάθεση, με την οποία θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα καταγγελλόμενα.

Είναι γνωστή η τακτική του Μ. Εβερτ να επιχειρεί να διασώζει την "υπόληψη και τιμή του πολιτικού κόσμου", ρίχνοντας τα ανομήματά τους στην "κολυμβήθρα του Σιλωάμ", όπως έχουν καταντήσει τη Δικαιοσύνη. Μέχρι τώρα έχει"αναθέσει" στον εισαγγελέα τη δικαστική διαλεύκανση των παράνομων προσλήψεων, των μυστικών κονδυλίων κ.ά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί επιπλέον να "εξουδετερώσει" και να αποδυναμώσει τις καταγγελίες Κουβελάκη από την πολιτική τους βαρύτητα και να τις περιορίσει σε αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο Μ. Εβερτ δεν ενεργεί προς όφελος γενικά του πολιτικού συστήματος και των μακροπρόθεσμων συμφερόντων του. Φαίνεται, όμως, ότι αναλαμβάνει να παίζει ρόλο "σκιώδους πρωθυπουργού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ