Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ICAP: Τον πλήρη έλεγχο της ICAP απέκτησε η Τράπεζα Πίστεως, μετά την εξαγορά ενός επιπλέον πακέτου μετοχών της τάξης του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Ετσι, τώρα η Τράπεζα Πίστεως κατέχει συνολικά το 56% από 36% που κατείχε μέχρι πρόσφατα. Νέος πρόεδρος του ΔΣ αναλαμβάνει ο Κ. Κυριακόπουλος και αντιπρόεδρος το Γ. Προβόπουλος. Διευθύνοντες σύμβουλοι παραμένουν οι Δ. Μανιατάκης και Α. Λυκιαρδόπουλος.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: Σε ενημερωτική συγκέντρωση, για τη συμπλήρωση του εντύπου που προβλέπει τη δήλωση όλης της ακίνητης περιουσίας, καθώς και για άλλα θέματα (ρυθμίσεις των μισθώσεων κατοικιών και καταστημάτων, ένταξη στα σχέδια των εκτός σχεδίου περιοχών κλπ.), καλούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων όλης της Αττικής τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Ιδιοκτητών Ακινήτων Αττικής. Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 26 Φλεβάρη 1995, στις 10.30 πμ. στο δημαρχείο Κορωπίου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Ημερίδα σχετικά με την ελληνική αγορά για τοΕπιχειρηματικό Κεφάλαιο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, την Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995 στις 13.30 στα γραφεία του Συνδέσμου. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών για τις προοπτικές χρηματοδότησης που προσφέρει το επιχειρηματικό κεφάλαιο και τις συγκεκριμένες δυνατότητες συνεργασίας των επιχειρηματιών με τις λειτουργούσες στην Ελλάδα εταιρίες Venture Capital.

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ: Σε 22,4% ανέρχεται η μέση ετήσια αύξηση της κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού στο διάστημα 1988 - 1994, ενώ μόνο το 1994 η κατανάλωση έφθασε τους 320.000 τόνους. Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνει η νέα έκθεση της Μονάδας Κλαδικής Βιομηχανικής Ερευνας και Ενημέρωσης "Εμφιαλωμένο Νερό", που κυκλοφόρησε από το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στην Ελλάδα η κατά κεφαλή κατανάλωση βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η ζήτηση εμφιαλωμένων νερών χαρακτηρίζεται από πολύ έντονη εποχικότητα. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, από τον Απρίλη έως το Σεπτέμβρη πραγματοποιείται το 75% περίπου της κατανάλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ