Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, εκτός απροόπτου, η Οικονομική Επιτροπή της κυβέρνησης, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλος, θα παρουσιάσει εισήγηση, η οποία αφορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του υπουργείου. Επίσης, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τις συντάξεις των αντιστασιακών, καθώς και θέματα του υπουργείου Εμπορίου.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει τη δημιουργία ελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, για τακτικούς και προληπτικούς ελέγχους επιχειρήσεων, καθώς και τη συγκρότηση της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Ακόμη προτείνεται η μετατροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε θησαυροφυλάκιο και η ενδυνάμωση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Εντελλομένων Εξόδων, οι οποίες θα μετατραπούν σε υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου.

Για τη στήριξη του εκσυγχρονισμού των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους θα συζητηθούν στην Επιτροπή τα πέντε ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα, στα οποία εντάσσονται το πρόγραμμα TAXIS για τα τελωνεία, όπως και προγράμματα κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού, μισθοδοσίας και συντάξεων. Τέλος, στην Επιτροπή θα συζητηθεί το θέμα των εγγυήσεων του δημοσίου για δάνεια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ