Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ντροπή τους!!!

Δήλωση του Νίκου Γόντικα, μέλους της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, για το θέμα των φοροαπαλλαγών

Προκαλεί τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ η εργοδοτική πλειοψηφία στη Διοίκηση της ΠΟΕ - ΔΟΥ και ειδικά οι υπογράφοντες το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Μακρυπίδης και Μπάτσος (3.2.95).

Με πρόσχημα "την κατάργηση των φοροαπαλλαγών" προτείνουν να κάνουν χαρακίρι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, να δεχτούν ή και να παλέψουν (!!!) για μείωση των αποδοχών τους, να υπερφορολογηθούν προφανώς, για να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για τα προνόμια της ολιγαρχίας. Δε βρίσκουν κουβέντα να πουν για τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου και μπαίνουν επικεφαλής στην προσπάθεια των αφεντικών του να περικοπούν χρόνιες κατακτήσεις των εργαζόμενων.

Φαίνεται ότι έχουν αποθρασυνθεί οι κύριοι εκπρόσωποι της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας. Πέρσι τέτοιον καιρό, έδωσαν συνδικαλιστική κάλυψη στην κυβέρνηση, για να περάσει ο αντιλαϊκός νόμος των δήθεν αντικειμενικών κριτηρίων, με τον οποίο υπερφορολογούνται οι μικρές επιχειρήσεις - επαγγελματικές και επιβραβεύεται η φορολογική ασυδοσία της πλουτοκρατίας. Μάλιστα έφταναν στο σημείο και έβγαιναν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και έρχονται σε αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων που αντιστέκονταν στην τότε φορολογική επέλαση.

Τώρα μπαίνουν επικεφαλής στη νέα φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης ενάντια στους μισθωτούς και συνταξιούχους, κατακτώντας επάξια τον επαίσχυντο ρόλο του Δούρειου Ιππου στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι ρυθμίσεις της "Λευκής Βίβλου" προχωρούν στη ζωή. Είναι ανάγκη τα πρωτοβάθμια σωματεία να αντισταθούν, να καταγγείλουν αυτές τις μεθοδεύσεις, να παλέψουμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από την αντιλαϊκή - αντεργατική επέλαση της κυβέρνησης, του δικομματισμού, των πολυεθνικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι εργαζόμενοι παράλληλα με τον αγώνα μας αυτό είναι ανάγκη να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενισχύοντας αποφασιστικά τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ