Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον κόσμο της η ΓΕΝΟΠ

Για αδράνεια, παρασκηνιακά παιχνίδια και προσπάθεια απογοήτευσης και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων καταγγέλλει η ΕΣΚ - ΔΕΗ τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ

Για την αδρανοποίηση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,ιδιαίτερα τους τελευταίους δυο μήνες, καταγγέλλει η ΕΣΚ - ΔΕΗ τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ και καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης να αντισταθούν στην πολιτική λιτότητας, στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και στις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας του 1994 έγινε από την ομοσπονδία στις 7 Φλεβάρη και μέχρι τώρα δεν έχουν αρχίσει - τουλάχιστον επίσημα - διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ οι διεκδικήσεις της κινούνται, έτσι κι αλλιώς, στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής, σε αντιδιαστολή με το πλαίσιο που πρότεινε η ΕΣΚ.

"Οι ηγετικές ομάδες - τονίζει η ΕΣΚ σε ανακοίνωσή της - αυτών των παρατάξεων αναπτύσσουν ιδιαίτερες σχέσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ, μακριά από τα μέλη και τους ψηφοφόρους τους. Προσπαθούν να επιβάλουν μέσα από τα παρασκήνια προεδρείο συναίνεσης, για να προχωρήσουν ανενόχλητοι στην υλοποίηση των σχεδίων της ιδιωτικοποίησης και της μετοχοποίησης".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το "κολοβό" προεδρείο της ΓΕΝΟΠ είναι "προϊόν σκληρού παζαριού αυτών των ομάδων" και ότι "οι υποτιθέμενες ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ έχουν σαν στόχο να απογοητεύσουν, να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από την ουσία των προβλημάτων για να μην εκδηλώσουν την αγωνιστική τους διάθεση".

Επισημαίνεται ακόμα η αντίθεση της ΕΣΚ στο διεκδικητικό πλαίσιο της ομοσπονδίας για τη σύμβαση εργασίας του 1995, που διαμορφώθηκε με ευθύνη των τριών παρατάξεων, οι οποίες απέρριψαν τις προτάσεις της ΕΣΚ για γνήσια ΑΤΑ, κάλυψη των απωλειών εισοδήματος και δυναμική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, το σχέδιο "ΘΑΛΗΣ" και τα σχέδια μετοχοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Η ΕΣΚ σημειώνει πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αναπτυχθεί ένα ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, που θα διεκδικεί και θα αντιστέκεται στη σήψη και τη διαφθορά. Γι' αυτό καλεί τους εργαζόμενους που έχουν διάθεση να αγωνιστούν, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στις επερχόμενες εκλογές των συλλόγων και να την ενισχύσουν με την ψήφο τους, για να αλλάξει η κατάσταση στα πρωτοβάθμια σωματεία, που "παραμένουν αδρανοποιημένα ή λειτουργούν παραγοντίστικα και ρουσφετολογικά" με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ