Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πανστρατιά για τη σωτηρία τους

Την Τρίτη, 21 του μήνα, απεργία στο ναυπηγείο και στάσεις εργασίας στον Πειραιά και στον κλάδο Μετάλλου. Συγκέντρωση στο Εφετείο. "ΤΡΙΑΙΝΑ": Δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος στο Σκαραμαγκά

Την Τρίτη, 21 Φλεβάρη, οι μεταλλεργάτες της Αττικής, οι εργαζόμενοι του Πειραιά και δήμοι της περιφέρειάς του, ενώνουν τα αγωνιστικά "πυρά" τους με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για να μην περάσει η παράδοση του ναυπηγείου στα ιδιωτικά χέρια και στη διάλυση. Τόπος συνάντησης έχει καθοριστεί το Εφετείο Αθηνών, όπου θα εκδικαστεί την ίδια μέρα η αίτηση που κατέθεσαν η ΕΤΒΑ,η διοίκηση της Επιχείρησης και το Δημόσιο, για τη διαγραφή των χρεών της επιχείρησης που ανέρχονται στα 83.739.400.000 δραχμές, για λογαριασμό του ιδιώτη. Οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου θα συγκεντρωθούν έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 11 το πρωί στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το σωματείο τους "ΤΡΙΑΙΝΑ".Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου κήρυξε την Τρίτη παναττική δίωρη στάση εργασίας από τις 10 ως τις 12 το μεσημέρι στον κλάδο Μετάλλου. Τη στάση καλύπτει και η ΓΣΕΕ.Παμπειραϊκή δίωρη στάση εργασίας, επίσης από τις 10 ως τις 12 το μεσημέρι, κήρυξε για την ίδια μέρα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Οι παραπάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις με ανακοινώσεις τους προς τα σωματεία - μέλη τους, καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Τρίτης, εκφράζοντας ενεργά τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του ναυπηγείου.

Την αγωνιστική κινητοποίηση της Τρίτης, θα ακολουθήσουν περιφερειακές συγκεντρώσεις στους δήμους της περιφέρειας του Πειραιά, όπως συναποφάσισαν το ΕΚ Πειραιά με τα δημοτικά συμβούλια.

"Καλούμε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί επιτέλους τη φωνή διαμαρτυρίας ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος, των δήμων και των φορέων για να θέσει σε αναπτυξιακή τροχιά τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, ξεπερνώντας όποιες δεσμεύσεις και σκοπιμότητες οδηγούν στο μαρασμό το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας". Αυτά επισημαίνει με ανακοίνωσή της η "ΤΡΙΑΙΝΑ",με την οποία παράλληλα απαντά σε μερίδα του Τύπου που, όπως αναφέρει, επιχειρεί τη διαστρέβλωση των θέσεων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα τονίζει: "Εμείς εμμένουμε στις θέσεις μας για το δημόσιο χαρακτήρα του ναυπηγείου, για την ίδρυση φορέα αμυντικής βιομηχανίας με τη συμμετοχή του ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Σε καμιά περίπτωση δε διαπραγματευόμαστε ούτε μια θέση εργασίας. Δε ζητάμε τη μετάθεσή μας στο Δημόσιο, όπως κάποιοι έντεχνα διοχέτευσαν στον Τύπο, αλλά την ανάπτυξη του ναυπηγείου, τον εκσυγχρονισμό του και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του. Στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά δεν περισσεύει κανείς".

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του ναυπηγείου εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πύργου Ηλείας και σημειώνει: "Υπάρχει παντελής έλλειψη στρατηγικής πολιτικής για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας και οι κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΟΚ μας ρυμουλκούν σε καταστάσεις αποβιομηχάνισης". Το Εργατικό Κέντρο καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της τελευταίας δημόσιας ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, γιατί διαφορετικά θα δώσει γερό πλήγμα στην εθνική οικονομία και άμυνά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ