Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στα "Ηνωμένα Σωληνουργεία"

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε τρεις ακόμη απολύσεις εργαζομένων με πολύχρονη προϋπηρεσία (19 - 22 χρόνια), προχώρησε η διοίκηση Στασινόπουλου στο εργοστάσιο "Ηνωμένα Σωληνουργεία" της Χαλκίδας, από τα οποία έχουν απολυθεί συνολικά 120 εργαζόμενοι τα τελευταία δυο χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος έχει προχωρήσει και σε συγχωνεύσεις άλλων επιχειρήσεών του διαλύοντας τα σωματεία εργαζομένων.

Οι 90 εργαζόμενοι της επιχείρησης πραγματοποίησαν στάση εργασίας χτες το πρωί και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να αποτρέψουν τις απολύσεις. Η επιχείρηση έχει σκοπό να κάνει άλλες 20 απολύσεις και "πρότεινε" στο σωματείο να τις δεχθεί για να κάνει... επένδυση ύψους 1,5 δισ. δραχμών. Παρ' όλα αυτά η Επιθεώρηση Εργασίας αδιαφόρησε και δεν απάντησε καν στην έκκληση των εργαζομένων για παρέμβασή της.

"Πεποίθηση του σωματείου είναι, μας είπε ο πρόεδρος Αν. Τσακός,ότι επιδιώκεται από τον όμιλο η διάλυση του σωματείου και η εφαρμογή στη συνέχεια, χωρίς αντιδράσεις, των διατάξεων της "Λευκής Βίβλου", προσπάθεια που γίνεται και τώρα αλλά είναι αναποτελεσματική. Πρέπει να προσθέσω, τονίζει ο συνδικαλιστής, ότι την απόλυση συναδέλφων με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, θα την ακολουθήσουν η πρόσληψη νέων εργατών με λιγότερο κόστος, ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας και δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις. Σ' αυτό εμείς αντιστεκόμαστε και καλούμε φορείς και σωματεία να σταθούν αλληλέγγυοι σε μας για την αποσόβηση δυσάρεστων καταστάσεων για τη Χαλκίδα και το νομό μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ