Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδοτικό τρίπτυχο

Με τρία νέα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους οι εκδόσεις "Κανάκη".Πρόκειται για τα βιβλία: "Ο Ν. Καζαντζάκης και το παλίμψηστο της ιστορίας" του Βρασίδα Καραλή,"Πυκνός καιρός" του Θωμά Ψύρρα και "Χαρούμενο Σίδνεϊ" του Δημήτρη Τζουμάκα.Αναφερόμενος στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο βιβλίο του Βρ. Καραλή, ο Π. Δ. Μαστροδημήτρης τόνισε:"Στη μελέτη αυτή επιχειρείται για πρώτη φορά μια λεπτομερής παρουσίαση των απόψεων του Ν. Καζαντζάκη για την ιστορία, τον ελληνισμό και την καλλιτεχνική γραφή. Στη μελέτη αυτή αναλύονται οι έννοιες παλίμψηστο, ελληνογονία, μηδενισμός και οντοποιία, πάνω στις οποίες εδράζεται θεωρητικά η όλη προσπάθεια".

Οπως ανέφερε ο Μ. Κουμανταρέας,προλογίζοντας το βιβλίο του Δ. Τζουμάκα, ο οποίος ζει στην Αυστραλία, "πρόκειται για ενότητα σύντομων και βραχυλογικών αφηγημάτων που σχολιάζουν, παρωδούν, σαρκάζουν και ταυτόχρονα μυθοποιούν την εμπειρία ενός μετανάστη σε ένα χώρο αλλότριο, όπου όλα φαίνονται παράλογα και ασυνάρτητα. Ο αφηγητής φωτογραφίζει με αιφνιδιαστική ταχύτητα τις δραματικές εναλλαγές της καθημερινής ζωής και την αποσπασματικότητα της εμπειρίας".

"Το μυθιστόρημα "Πυκνός καιρός"", τόνισε ο Κ. Παπαγεωργίου,"αποτυπώνει το περίεργο κράμα της πραγματικότητας, του ονείρου, της παραίσθησης και του μύθου, που συνθέτει την καθημερινή μας ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ