Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ουτοπία των εκατομμυρίων

Πολλές ταινίες προβάλλονται σήμερα, κυρίως αστυνομικές και θρίλερ. Ευτυχώς, όμως, απόψε μπορούμε και να γελάσουμε. Να γελάσουμε με το αθάνατο κωμικό ντουέτο Χοντρός - Λιγνός. Το τρίτο κρατικό κανάλι συνεχίζοντας το αφιέρωμά του στο καταπληκτικό δίδυμο, προβάλλει την ταινία τους "Ουτοπία". Κατά τα άλλα, μην περιμένετε καμία εξαιρετική ταινία. Μερικές όμως δεν είναι και ευκαταφρόνητες. Ετσι, λοιπόν, προβάλλονται:

Από το MEGA στις 23.10 η αμερικανική αστυνομική περιπέτεια του Χαλ Ασμπι "8 εκατομμύρια τρόποι για να πεθάνεις".Ο Ασμπι, μεταφέρει στην οθόνη το μυθιστόρημα του Λόρενς Μπλοκ. Ηρωας είναι ένας ντετέκτιβ, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα υπαρξιακά του προβλήματα με το αλκοόλ. Το ποτό έγινε αιτία, να διαλύσει την οικογένειά του και να τον διώξουν από την Αστυνομία. Παρ' όλα αυτά, δε διστάζει να αναλάβει δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές. Αναλαμβάνει να βοηθήσει μια πόρνη ν' απαλλαγεί από τον προστάτη της, αλλά μπλέκεται σε μια δολοφονία που βάζει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή. Πρωταγωνιστούν ο Τζεφ Μπρίτζες και η Ροσάνα Αρκέτ.

Από την ΕΤ-3,στις 23.15 "Ουτοπία",η τελευταία κωμωδία στην οποία έπαιξαν μαζί ο Σταν Λόρελ και ο Ολιβερ Χάρντι. Το ντουέτο, σε αυτήν την ταινία, θα βρεθεί με μία μεγάλη κληρονομιά. Θα κληρονομήσει ένα νησίστο Νότιο Ειρηνικό, ένα νησί στο οποίο έχει ανακαλυφθεί ουράνιο. Φυσικά, μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους και στην "ιδιοκτησία" τους, ο Χοντρός και ο Λιγνός, θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από μεγάλα εμπόδια, όπως τη γραφειοκρατία και τους δικηγόρους. Η σκηνοθεσία είναι των Λεό Τζοάνον και Τζον Μπέρι.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ,στις 23.20, η δραματική αστυνομική ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν "Το ψωνιστήρι".Ηρωας είναι ένας αστυνομικός, που αναζητά να βρει το δολοφόνο μια σειράς αλλεπάλληλων φόνων ομοφυλόφιλων. Σύντομα όμως ο αστυνομικός θα αρχίσει να "προσαρμόζεται" στο χώρο και στα στέκια που κινείται, ταυτιζόμενος με τους περιθωριακούς ομοφυλόφιλους. Η ταινία, περιέχει φοβερή αληθοφάνεια και ρεαλιστικές σκηνές, πολλές από τις οποίες σοκάρουν. Το ρόλο του αστυνομικού ερμηνεύει ο Αλ Πατσίνο. Μαζί του παίζουν οι Πολ Σορβίνο, Κάρεν Αλεν και Ντον Σκαρντίνο.

Από την ΕΤ-2,στις 23.30, το πολιτικό θρίλερ "Το λάθος",μια ταινία του Πίτερ Φλάισμαν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη. Δύο πράκτορες της Μυστικής Αστυνομίας, προσπαθούν να εξοντώσουν, τον αυτόπτη μάρτυρα της αυτοκτονίας ενός επωνύμου. Πρωταγωνιστούν οι Μισέλ Πικολί, Ούγκο Τονιάτσι και Μάριο Αντορφ.

Από το MEGA,στις 01.25, το ερωτικό θρίλερ του Τζέρι Λόντον "Ερωτικό τρίγωνο".Η ιστορία τριών ανθρώπων, που έχουν παγιδευτεί σ' ένα ερωτικό τρίγωνο, όπου κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα. Πρωταγωνιστούν οι Πιρς Μπρόσναν, Τζο Μπεθ Γουίλιαμ και Βιρτζίνια Μάντσεν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας, αλλά Τζάρμους! (2007-07-26 00:00:00.0)
Θανάσιμα αμαρτήματα (2006-01-08 00:00:00.0)
Τριπλό γλέντι με Χοντρό - Λιγνό (2001-08-12 00:00:00.0)
Σκοτεινά μονοπάτια (1999-02-12 00:00:00.0)
Από την "Ουτοπία" στην "Ιγκουάνα" (1998-02-14 00:00:00.0)
Κινηματογραφική άπνοια (1996-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ