Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βάζει λουκέτο η τηλεόραση του ΣΚΑ+ΔΚΙ

Προς "αναστολή λειτουργίας" του τηλεοπτικού σταθμού προσανατολίζεται ο Γ. Αλαφούζος. Η ΕΣΗΕΑ ρίχνει ευθύνες στους υπεύθυνους του σταθμού

Κάρτα ενδέχεται να ρίξει από στιγμή σε στιγμή, ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑ+ΔΚΙ, αφήνοντας στο "έλεος" της ανεργίας εκατοντάδες εργαζόμενους. Οι φήμες για το κλείσιμο του σταθμού, επιβεβαιώνονται και με επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας του ΣΚΑ+ΔΚΙ "Ερμής ΑΕ", η οποία εξεδόθη μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου, που μιλούσαν για την κήρυξη πτώχευσης της εταιρίας του Γιάννη Αλαφούζου. Από το κλείσιμο, όπως φαίνεται, θα "σωθεί", ο ραδιοφωνικός ΣΚΑ+ΔΚΙ.

Σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση της εταιρίας, πτώχευση δεν πρόκειται να κηρυχθεί, αλλά "ενδεχομένως", θα ανασταλεί η εκπομπή του τηλεοπτικού προγράμματος. Η "Ερμής ΑΕ ", αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει υποχρεώσεις, αλλά έχει και απαιτήσεις από ιδιώτες, από οργανισμούς και από το δημόσιο "απαιτήσεις τις οποίες είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει". Για να καθησυχάσει προφανώς τους εργαζόμενους, ότι τουλάχιστον θα πάρουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις, η "Ερμής" υποστηρίζει ότι σε "κάθε περίπτωση θα ικανοποιήσει τις νόμιμες απαιτήσεις των εργαζομένων και κάθε άλλη νόμιμη και εντός των συναλλακτικών ηθών απαίτηση".

Είναι φανερό, πως και χτες οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑ+ΔΚΙ, έζησαν άλλη μια μέρα μέσα σε κλίμα έντασης και ανασφάλειας. Οι δυσάρεστες εξελίξεις στο σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου και ο κίνδυνος να βρεθούν για άλλη μια φορά, εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και πολλοί δημοσιογράφοι, χωρίς δουλιά, προκάλεσαν και τις αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ, η οποία επιρρίπτει ιδιαίτερη ευθύνη στους υπεύθυνους του σταθμού, ενώ ο υπουργός Τύπου Ευάγγελος Βενιζέλος με επιστολή του προς την εταιρία, ζητά να ενημερωθεί για την κατάστασή της.

Στην ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μετά και από συνάντηση που είχε με εργαζόμενους, επισημαίνει ότι, παρακολουθεί όσα συντελούνται αυτές τις μέρες στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑ+ΔΚΙ, με "έντονη ανησυχία". Τονίζει την απόφασή του να "προστατεύσει με κάθε μέσον τα συμφέροντα των δημοσιογράφων", οι οποίοι εργάζονται στο σταθμό και υπογραμμίζει την ιδιαίτερη ευθύνη που έχουν οι "διευθύνοντες τον σταθμό", οι οποίοι "επωμίζονται τη βαρύτητα των χειρισμών και των συνεπειών τους".

Χτες, εξάλλου, στο κτίριο του Φαλήρου, έγιναν συσκέψεις στις οποίες συμμετείχε και το προσωπικό. Ο διευθυντής του σταθμού Χάρης Μακρυκώστας, όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσε να μην παραδεχθεί την κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται κυρίως η τηλεόραση του ΣΚΑ+ΔΚΙ. Γίνονται προσπάθειες, για να αναζητηθεί αγοραστής, αλλά όπως φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον είναι άκαρπες. Ο Χάρης Μακρυκώστας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, πως σε περίπτωση που ο σταθμός κλείσει, θα πάρουν τα δεδουλευμένα και δε θα χάσουν τις αποζημιώσεις τους.

Από το δυσάρεστο αυτό κλίμα, όπως φαίνεται, θα ξεφύγει το ραδιόφωνο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει τη λειτουργία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ