Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "Λυγερή" στην ΕΤ-1

Τη "Λυγερή", το μυθιστόρημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, μετέφερε στη μικρή οθόνη ο Μιχάλης Παπανικολάου. Η σειρά, που αποτελείται από 18 επεισόδια, θα αρχίσει να μεταδίδεται από την ΕΤ-1, την ερχόμενη Παρασκευή 24 του Φλεβάρη.Σε χτεσινή εκδήλωση της ΕΤ-1, ο σκηνοθέτης της "Λυγερής" μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς, όπως οι χώροι και οι συνήθειες των ανθρώπων εκείνης της εποχής, αλλά ακόμη και η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν.

Η ιστορία διαδραματίζεται στα Λεχαινά του περασμένου αιώνα. Κεντρικά πρόσωπα είναι η Λυγερή, η Βασιλική, ο Γιώργης και ο Νικολός. Η Λυγερή και η Βασιλική αγαπάνε και οι δυο των ίδιο άνδρα, τον Γιώργη. Ομως, εκείνος θα ζήσει ένα μεγάλο ερωτικό πάθος με την 18χρονη Λυγερή. Πολλά, όμως, θα αλλάξουν, όταν εμφανιστεί στο χωριό ένας άξεστος χωριάτης, ο Νικολός, που θα αναστατώσει τον τόπο με τον εμπορικό του δαιμόνιο και θα δώσει τέλος στην ερωτική ιστορία της Λυγερής και του Γιώργου.

To σενάριο είναι του Αντώνη Σιμιτζή, η διεύθυνση φωτογραφίας του Στάθη Γκόβα και η μουσική του Γιάννη Ζαχαρόπουλου. Το τραγούδι ερμηνεύει η Εύη Γλυνίδου. Πρωταγωνιστούν οι Αλεξάνδρα Σικελιανού, Παναγιώτα Βλαντή, Μάνος Ζαχαράκος, Νέλλη Αγγελίδου, Νίκος Κούρος, Μαρία Ζαφειράκη, Αννα Ιασωνίδου, Τάκης Καραθανάσης και Χρόνης Παυλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ