Κυριακή 19 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 12 χτες το μεσημέρι ο αποκλεισμός των 5 εταιριών υγρών καυσίμων- BP, SHELL, EL PETROL, TOTAL, ETEKA,- στο Πέραμα. Και χτες δεν έγινε ούτε μια διακίνηση καυσίμων από τις εταιρίες, αφού οι κάτοικοι του Περάματος είναι αποφασισμένοι να διώξουν τα καζάνια εδώ και τώρα.

"Δεν παέι άλλο" φώναζαν συγκεντρωμένοι όταν έφτασε χτες λίγο πριν τον τερματισμό του αποκλεισμού ο αρχηγός του Πυροσβετικού Σώματος Β.Καραδήμας, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εγακταστάσεις στις οποιές καταγράφηκε το τελευταίο ατύχημα, απείλώντας τις ζωές των 40.00 κατοίκων του Περάματος. Αν και από τις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβετικής διαφάνηκε να εμένει στην αποψη ότι η EL PETROL πληρούσε τους όρους πυροπροστασίας, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η εταιρίες πρέπει να φύγουν από το Πέραμα.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων δεν σταματούν εδώ αφού, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, οι εταιρίες χρειάζονται την καθημερινή μας όχληση εφόσον δεν υπάρχει η αντίστοιχη κυβερνητική πολιτική βούληση που θα τις έδιωχνε. Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται από τον Δήμο μαραθώνια πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στο υπουργείο Βιομηχανίας. Στο μεταξύ με 8 χρόνια καθυστέρηση (!) ο Δήμος Περάματος παρέλαβε επιτέλους χτες από τον υπουργό Βιομηχανίας την περίφημη μελέτη μετεγκατάστασης των δεξαμενών, που είχε πραγματοποιήσει η Εταιρία "Ασπροφός" αλλά οι αρμόδιοι συντασόμενοι με τις επιταγές των πολυεθνικών του Πετρελαίου είχαν παραπέμψει στις .... ελληνικές καλένδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ