Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θρήνος για το αστέρι

Μονομαχίες, προσκλήσεις, γεννήσεις, αυτά είναι τα "κύρια πιάτα" του αποψινού τηλεοπτικού μενού, της μάλλον φτωχικής τηλεοπτικής βραδιάς. Εχουμε λοιπόν και βλέπουμε:

Από την ΕΤ-2 στις 23.00 "Μονομαχία στον κόκκινο ήλιο" του Τέρενς Γιανγκ. Πρόκειται για ένα ανορθόδοξο γουέστερν με καλά, όμως, αποτελέσματα. Θα γυρίσουμε στην άνοιξη του 1871 και θα συνταξιδεύσουμε με έναν Ιάπωνα πρέσβη που πηγαίνει, με το Εξπρές της εποχής, στην Ουάσιγκτον. Ο σκοπός του ταξιδιού του διπλωμάτη είναι να παραδώσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ ένα χρυσό ξίφος των Σαμουράι. Ενα σπαθί αμύθητης αξίας. Ομως, ο διπλωμάτης δεν είναι μόνος, στο ίδιο τρένο ταξιδεύει ο αρχηγός μιας επικίνδυνης συμμορίας.

Πρωταγωνιστούν οι Αλέν Ντελόν και Τσαρλς Μπρόνσον.

Από την ΕΤ-1 στη 01.40 "Θρήνος για την αγαπημένη γη" του Ζόλντα Κόρντα. Πρόκειται για μια συγκινητική ταινία, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αλαν Πάτον και καταδικάζει το απαρτχάιντ, αλλά και το παράλογο μίσος που υπάρχει μεταξύ λευκών και μαύρων. Παίζουν οι Σίντνεϊ Πουατιέ, Κάναντα Λι και Τσαρλς Κάρσον.

Από την ΕΤ-2 στη 01.05 "Πρόσκληση σε γαμήλιο γεύμα" του Μπράιαν ντε Πάλμα. Μια ανάλαφρη ταινία που αναφέρεται στις ευθύνες του γάμου. Ο ήρωας της, είναι ένας ενθουσιώδης νέος που ανυπομονεί να χορέψει το χορό του Ησαφια. Ετσι, δε βλέπει την ώρα να πάει στο νησί όπου μένει η μέλλουσα γυναίκα του, μα, όταν φτάνει, τότε βλέπει την "πραγματική" πραγματικότητα που τον περιμένει. Με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζιλ Κλέιμπουργκ και Τσαρλς Πφούγκερ.

Από την ΕΤ-3 στις 23.15 "Ενα αστέρι γεννιέται" του Γουίλιαμ Γουέλμαν.

Μια από τις πιο δραματικές ταινίες του Χόλιγουντ, που εξιστορεί τη γέννηση ενός αστεριού. Το ταλέντο της μικρής και άσημης κοπέλας το ανακαλύπτει ένας διάσημος ηθοποιός, που θα την παντρευτεί και θα τη βοηθήσει να αναδειχτεί. Ομως, ενώ εκείνη ανατέλλει, η δική του καριέρα αρχίζει να δύει. Την ταινία προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξης Ν. Δεμερτζόγλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ