Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ενα στα εννιά "καίει"

Σε Λιάνη και εισαγγελέα το πόρισμα 9 σημείων των ελεγκτών της ΕΠΟ. Επιβεβαιώνει την κακοδιαχείριση των εισιτηρίων του Μουντιάλ. Αδιάφορα τα άλλα 8 σημεία

Την επιβεβαίωση της απώλειας δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών από κακοδιαχείριση των εισιτηρίων των αγώνων της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ, προσφέρει το πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ελεγκτές Κουλαρμανής - Κωνσταντόπουλος που διενήργησαν διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΠΟ μετά από παραγγελία του Γ. Λιάνη,διαπιστώνουν την απώλεια άνω των 150 εκατομμυρίων δραχμών και αποδίδουν την ευθύνη εμμέσως πλην σαφώς στην ηγεσία της ΕΠΟ. Παρέδωσαν το πόρισμα αυτό στον υφυπουργό Αθλητισμού κοινοποιώντας το ταυτόχρονα στην Ειδική Επιθεώρηση Αθηνών και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Γ. Λιάνης χωρίς να αναφερθεί στο περιεχόμενο του πορίσματος αρκέστηκε να πει ότι θα το μελετήσει. Αν πραγματικά υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό η επόμενη κίνηση του υφυπουργού θα πρέπει να είναι η αγωγή έκπτωσης της διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ετσι τουλάχιστον έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει, αν οι ευθύνες της διοίκησης για την κακοδιαχείριση αποδειχθούν.

Οι ελεγκτές πλην του θέματος των εισιτηρίων σημειώνουν ως άξια αξιολόγησης από τις εισαγγελικές αρχές άλλα οκτώ σημεία, τα εξής: Προσλήψεις υπαλλήλων, νομοθετική ρύθμιση για το ύψος των αμοιβών των ομοσπονδιακών προπονητών, αποδοχές υπαλλήλων, έλλειμμα, άτοκα δάνεια που δίνει η ΕΠΟ σε ομάδες, διοργάνωση του πρώτου ποδοσφαιρικού συνεδρίου, έκτακτα δώρα, αποζημιώσεις υπαλλήλων.

Στο μεταξύ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ζήτησε δικαστικά από την ΕΠΟ την καταβολή 2% από τα έσοδα της Ομοσπονδίας από το Μουντιάλ... Τα οποία δικαιούται βάσει κανονισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ