Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δυο βήματα από τη Σαραγόσα

Με κέρδη κι απώλειες εκατέρωθεν, έκλεισαν οι ελληνοϊσπανικές μονομαχίες. Ο Ηρακλής απέτυχε να προκριθεί στον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Η έδρα και η απειρία αποδείχτηκαν αξεπέραστα εμπόδια. Η επιτυχία της Ταουγκρές, δεν μπορεί να χρεωθεί στα μείον του Ηρακλή. Οι παίκτες του Λ. Σούμποτιτς υπερέβαλαν εαυτούς το τελευταίο πεντάμηνο και χάρισαν πολλές ευχάριστες βραδιές στους οπαδούς τους και τους φίλους του μπάσκετ γενικότερα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε στη Μαδρίτη ότι είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Η νίκη επί της Ρεάλ θα γραφτεί στην ιστορία του με χρυσά γράμματα. Στην επόμενη φάση θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ιταλική Μπολόνια. Ομάδα κουρασμένη, που χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής της στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως έδειξε στους αγώνες με τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες χωρίς τρεις βασικούς παίκτες... έπεσαν αξιοπρεπώς στη Βαρκελώνη. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, έστω και με πλεονέκτημα έδρας θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα για να μην πάθουν τη ζημιά. Οι Μοσχοβίτες μετράνε τρεις νίκες φέτος στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Επιπλέον έχουν ένα πειθαρχημένο σύνολο.

Με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να βρίσκονται δύο βήματα μακριά από τη Σαραγόσα, η φετινή περίοδος οδεύει μάλλον σε καλή πορεία για το ελληνικό μπάσκετ. Τι να πουν και οι Ισπανοί. Εμειναν μόνο με τη Ρεάλ στην πορεία για τη Σαραγόσα. Οι Ιταλοί κινδυνεύουν να μην εκπροσωπηθούν καν στο φάιναλ φορ, καθώς Μπολόνια και Σκαβολίνι δεν έχουν αβαντάζ έδρας. Οσο για τους Τούρκους! Σε μια βραδιά έχασαν τα πάντα. Η Εφές Πίλσεν από την 3η βρέθηκε στην 6η θέση του Α ομίλου.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ