Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκόπιμη αδιαφορία

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ

"Η εγκληματική και σκόπιμη αδιαφορία της εργοδοσίας αυξάνεται, άδεια ράφια, προμηθευτές απλήρωτοι, εμπορεύματα δεν έρχονται, τα χρέη είναι τεράστια, εμφανίζοντας έτσι μια επιχείρηση που καταρρέει", τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο "ΜΙΝΙΟΝ".

Σύμφωνα με το σωματείο, στόχος της επιχείρησης είναι "τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι εργασιακές σχέσεις, η αντικατάσταση της πλήρους με μερική απασχόληση". Καταγγέλλεται όμως και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Α. Φραγκόπουλος ως "σύμμαχος" της εργοδοσίας, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε δηλώσει ότι "η επιχείρηση θα κλείσει, επειδή το σωματείο δε δέχεται τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο και δεν κάνει πίσω στα δικαιώματα των εργαζομένων"!

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους, μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας να υπερασπίσουν και να απαιτήσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά. Καλεί ακόμα τους αρμοδίους να διενεργήσουν διαχειριστικό έλεγχο από το 1991 ως σήμερα, ενώ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο Εργασίας τη μέρα που θα οριστεί τριμερής συνάντηση όπως έχει ζητήσει και η οποία ακόμα εκκρεμεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ