Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα

Η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Κάλεσμα να δώσουν δυναμικά τη μάχη της προετοιμασίας της τρίωρης στάσης εργασίας και των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 28 Αυγούστου,απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, για να σταλθεί το μήνυμα στον υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι δε δέχονται να καταργηθούν κεκτημένα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Μετά την αρνητική απάντηση του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με το αίτημα για κατάργηση της προϋπόθεσης απόλυσης ή αποχώρησης από το επάγγελμα για τη χορήγηση του εφάπαξ σε όσους συμπληρώνουν 20ετία, η Ομοσπονδία τονίζει στην ανακοίνωση ότι "εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια συζήτησης με την κυβέρνηση".

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, "η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του 2084, που καταργεί σημαντικά ασφαλιστικά δικαιώματα. Καταργεί το δικαίωμα λήψης του εφάπαξ στην 20ετία". Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους ενωμένοι να διεκδικήσουν: Διατήρηση της αυτοτέλειας του ΤΑΞΥ, διατήρηση της 20ετίας για το εφάπαξ, πλήρη απασχόληση στον τουρισμό, μείωση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση των εποχιακά απασχολούμενων, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, προστασία των ανέργων κ. ά.

Στην Κω

Να πάρουν θέση για τα προβλήματα των εργαζομένων στον τουρισμό καλεί τους τοπικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω,καθώς και τον έπαρχο να δεσμευτεί χρονικά για την ικανοποίηση του αιτήματος για στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού, τονίζεται μεταξύ άλλων: "Από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου έφτασε στο σωματείο πληθώρα καταγγελιών σχετικά με τα εκβιαστικά πακέτα μισθοδοσίας που προωθούσαν και προωθούν τα ξενοδοχεία στο νησί. Εργαζόμενοι χρόνια στον κλάδο, κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάστηκαν να αποδεχτούν τέτοιου είδους συμφωνίες, με αποτέλεσμα να χάνεται ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και της ασφάλισής τους".

Επίσης, σημειώνεται ότι η εντατικοποίηση και ο εκφοβισμός είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς και η επιστράτευση διαφόρων μορφών τιμωρίας όπως οι διαθεσιμότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ