Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προβλήματα στον "Οίκο Ναύτου"

Μέτρα ενάντια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του "Οίκου Ναύτου" Χίου, ζητούν με Ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ

Την υποβάθμιση του παραρτήματος του "Οίκου Ναύτου" στη Χίο,μια υποβάθμιση που έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των ασφαλισμένων, επισημαίνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση των βουλευτών Στρατή Κόρακα και Νίκου Γκατζή,απευθυνόμενη προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρο Σουμάκη.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, στο παράρτημα του "Οίκου Ναύτου" στη Χίο, υπάρχουν μόνο 4 γιατροί που καλύπτουν τις ειδικότητες του καρδιολόγου, του παθολόγου και του χειρουργού. Για τις άλλες παθήσεις οι ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε άλλους γιατρούς, να καταβάλλουν αμοιβή και στη συνέχεια να εισπράττουν το πολύ μικρότερο ποσό που προβλέπει το τιμολόγιο του "Οίκου Ναύτου" και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση.

Επίσης - σύμφωνα με την Ερώτηση - οι συμβεβλημένοι με τον "Οίκο Ναύτου" Χίου γιατροί παραμένουν επί 14 μήνες απλήρωτοι, ενώ σοβαρή καθυστέρηση παρατηρείται και στην εξόφληση των φαρμακείων. Η γενικότερη υποβάθμιση του παραρτήματος έχει ως συνέπεια να παραμένει αναξιοποίητος και να καταστρέφεται ο πολύτιμος ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός του.

Τέλος, οι δύο βουλευτές ερωτούν τον υπουργό για το "ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προαναφερθέντα προβλήματα του παραρτήματος Χίου του "Οίκου Ναύτου", προκειμένου να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ