Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν την αντικατάσταση

Το σωματείο και "Εργατοϋπαλληλική Ενότητα" ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού καταγγέλλουν τη μεθόδευση αλλαγής της διοίκησης της επιχείρησης

Τη μεθόδευση της αντικατάστασης των μελών του ΔΣ της ΠΥΡΚΑΛ,στην οποία προχώρησε προχτές η κυβέρνηση, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού, επισημαίνοντας πως "η αλλαγή της διοίκησης δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο θετικών παρεμβάσεων για το μέλλον της εταιρίας".

Η "Εργατοϋπαλληλική Ενότητα" ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η αντικατάσταση της διοίκησης δεν έγινε στα πλαίσια κάποιων θετικών παρεμβάσεων για την ΠΥΡΚΑΛ και τις προοπτικές της, αλλά "αντίθετα γίνεται για να διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο τα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση της εταιρίας, αύξηση του συμπληρωματικού της χαρακτήρα και για ιδιωτικοποίηση εργοστασίων ή και όλης της εταιρίας".

Επισημαίνει επίσης ότι "ο βασικός λόγος της κακοδαιμονίας της ΠΥΡΚΑΛ δε βρίσκεται στην ικανότητα ή μη των διοικήσεων. Βρίσκεται στην υποταγή και των αμυντικών βιομηχανιών στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ξένων πολυεθνικών, στις υποχωρήσεις απέναντι στα συμφέροντα των μεσαζόντων και των εμπόρων όπλων, στην έλλειψη κάθε σχεδίου κλαδικής και εθνικής πολιτικής ανάπτυξης". Η "Εργατοϋπαλληλική Ενότητα" καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, τονίζοντας πως οι ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις σε βάρος της εταιρίας και των εργαζομένων μόνο με αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα μπορούν να ανατραπούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ