Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δηλώσεις προσέγγισης

ΓΑΖΑ.-

Ετοιμος να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια μόνιμη ειρήνη με το Ισραήλ, δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ.

Το άνοιγμα αυτό του Αραφάτ ακολούθησαν ανάλογες μεγαλόστομες δηλώσεις του Ισραηλινού υφυπουργού Εξωτερικών, Γιόσσι Μπεϊλιν. Τα βήματα αυτά, όμως, και από τις 2 πλευρές δε στάθηκαν αρκετά ώστε να μη γίνουν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς.

Ετσι, ένας Ισραηλινός μαχαίρωσε πισώπλατα έναν Παλαιστίνιο, χτες το πρωί, στην ανατολική αραβική Ιερουσαλήμ. Αν και ο δράστης συνελήφθη δεν έγινε γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες έγινε αυτή η επίθεση.

Παράλληλα, ο Παλαιστίνιος υπουργός Δικαιοσύνης στα Αυτόνομα Εδάφη, Φρέι Αμπού Μιντέιν, δήλωσε χτες στην εφημερίδα "Αλ Ναχάρ" ότι 17 Παλαιστίνιοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν εγκλήματα και δολοφονίες κατόπιν ισραηλινής εντολής, θα δικαστούν από στρατοδικείο μέσα στον επόμενο μήνα. Ο Παλαιστίνιος υπουργός επέμεινε στην απόφασή του αυτή, παρά τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ