Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Ο Μπερλουσκόνι συμφωνεί στο "σφίξιμο"

ΡΩΜΗ.-

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της κεντροδεξιάς "Συμμαχίας για την Ελευθερία", δήλωσε χτες ότι ο κυβερνητικός μίνι προϋπολογισμός πρέπει να εγκριθεί και ότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει τον πρωθυπουργό Λαμπέρτο Ντίνι στις μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης Ντίνι και το νέο αυτό πακέτο λιτότητας, που θα εξασφαλίσει έσοδα 20.000 δισ. λιρετών, αποβλέπουν στο να αποτραπεί το ενδεχόμενο να υπερβεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού το όριο που έχει καθοριστεί για το 1995.

Οπως επισημαίνουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στην Ιταλία, τη δύσκολη αυτή πολιτική και οικονομική κατάσταση, όπου η λιρέτα όσο πάει και πέφτει, δε "βοηθάει" και η Γερμανία, εφόσον η Μπούντεσμπανκ εμμένει στην αδιαλλαξία της να μη μειώσει τα επιτόκια της γειτονικής χώρας. Μήπως, η χτεσινή επίσκεψη εργασίας του Γερμανού Προέδρου Ρόμαν Χέρζογκ στη Ρώμη και το προγραμματισμένο εντός των ημερών ταξίδι του πρωθυπουργού Ντίνι στη Βόννη έχουν κάποια σχέση με αυτή τη "βοήθεια";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ