Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Λιτότητα για τα καλά

ΠΑΡΙΣΙ.-

Σύμφωνα με την ερευνητική μελέτη της Στατιστικής Υπηρεσίας της Γαλλίας "INSEE", τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καθόλου καλά. Η έκθεση σημειώνει ότι ένα ποσοστό άνω του 15% των παιδιών μέχρι 17 ετών ζει "μέσα σε φτωχά, από όλες τις απόψεις, περιβάλλοντα", των οποίων, μάλιστα, "η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς". Τους ισχυρισμούς της έκθεσης αυτής έρχεται να επιβεβαιώσει η επίσημη ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εργασίας, η οποία τονίζει ότι κατά τον πρώτο μήνα του 1995 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 12,3%, το οποίο σε απόλυτο αριθμό μεταφράζεται σε 3.306.400 άτομα.

Οι σημαδιακές αυτές αναφορές έρχονται τη στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι της Κορσικής, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι υπάλληλοι των δήμων και οι εργαζόμενοι στη διοίκηση των πανεπιστημίων, πραγματοποίησαν χθες απεργία. Παρά τις εκκλήσεις για διάλογο από τον υπεύθυνο για τις δημόσιες υπηρεσίες στην Κορσική Αντρέ Ροσινοτί, το συνδικάτο των εργαζομένων στις κρατικές υπηρεσίες προειδοποίησε για διεύρυνση των απεργιακών κινητοποιήσεων και επέκτασή τους σε όλη τη χώρα.

Τα οικονομικά προβλήματα, όμως, έχουν αρχίσει και γίνονται πραγματικός βραχνάς και για τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε το κλείσιμο 6 πρεσβειών και 15 προξενείων για λόγους οικονομίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ρισάρ Ντικέ,"το υπουργείο Εξωτερικών είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα οικονομίας στις διπλωματικές και προξενικές του υπηρεσίες". Ο εκπρόσωπος δεν αποκάλυψε ποιες είναι οι συγκεκριμένες πρεσβείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ