Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ούτε το 3%

Ηταν στραβό το κλίμα τ' έφαγε και ο γάιδαρος. Για τους συνταξιούχους μιλάμε. Τα περήφανα γηρατειά, όπως τα αποκαλούσε κάποτε ο πρωθυπουργός. Εδώ και ένα χρόνο αγωνίζονται όχι για να πάρουν κάτι παραπάνω, αλλά για να τους διασφαλίσει η κυβέρνηση μέρος των απωλειών της τελευταίας τετραετίας.

Δίκαια, δικαιότατα τα αιτήματά σας, τους είπε ο πρωθυπουργός τον περασμένο Οκτώβρη. Και η δικαιοσύνη μεταφράστηκε σε "αυξήσεις" των συντάξεων κατά 3%+σν3%. Κι όταν ήρθε η ώρα της νομοθετικής κατοχύρωσης αυτής της κοροϊδίας δεν έγινε κατορθωτό, γιατί δεν υπήρχαν βουλευτές στη Βουλή. Επειτα ψηφίστηκε με καθυστέρηση. Καθυστέρησε, όμως, και η έκδοση των απαραίτητων εγκυκλίων και έτσι η πληρωμή και του Μάρτη έγινε χωρίς την αύξηση κατά 3%. Ακριβώς αντίθετα, όμως, οι διάφορες εισφορές αναπροσαρμόστηκαν αυτόματα. Οπως λόγου χάρη όσοι έκαναν εξαγορές. Συνταξιούχος μάς κατήγγειλε ότι από 35.000 δραχμές που πλήρωνε το μήνα για εξαγορά, τώρα πληρώνει 45.000.

Βέβαια είναι η γενιά εκείνη, που δε δέχεται να την κοροϊδεύουν. Εμαθε να αγωνίζεται και ξέρει να κατακτά. Και μια τέτοια απάντηση θα δώσει στις 9 του Μάρτη, με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στο θέατρο "Διάνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ